01-10-2017: Klundert JO17-1 - De Fendert JO17-1

Klundert JO17-1 - De Fendert JO17-1

Na vorige week thuis te hebben gewonnen van Tholense-Boys (4-1) stond zaterdag een heuse derby op het programma voor de jongens van JO17-1. Klundert was de opponent van deze dag. Klundert thuis blijft toch altijd lastig, weten we uit ervaring. Een soort van ‘psychologische oorlogsvoering’ gaat daar ook meestal aan vooraf op school. Dus je raadt het al; 13 gespannen kopjes in de kleedkamer die zich afvragen ‘doet die mee? en doet die ook mee? want dan kan het wel eens moeilijk worden’. Dan stel je ze gerust en vertellen we dat ze gewoon hun ding moeten doen: hun eigen spelletje spelen en dat het dan allemaal wel goed zou komen.

Na de warming-up konden we beginnen aan de wedstrijd. Ook Klundert bleek gespannen, want in de beginfase lukte er niet veel aan beide kanten. Duels werden niet aangegaan, veel balverlies en te veel ontzag aan beide kanten waren de eerste minuten van deze derby. Maar na zo’n 15 minuten elkaar te hebben afgetast was het Klundert die de openingstreffer aantekende: 1-0. ‘Daar ga je dan’ denk je dan in je achterhoofd. ‘Het zal toch niet gebeuren’, maar de boys pakten de draad goed op en creëerden toch kansen. Zo was het Sieb die goed doorzette over rechts en kwam oog in oog met de keeper, in eerste instantie pakte de keeper de bal maar liet deze los en Sieb pikte hem weer op om binnen te schieten. Was het niet dat de keeper zijn been vast pakte en onderuit trok, penalty zou je dan zeggen maar de scheids wilde van niets weten. Maar twee minuten daarna was het dan wel raak, Deion schoot hard en strak over de grond en passeerde de keeper: 1-1. Het ging draaien aan onze kant. Combinaties lukten en de duels werden gewonnen. We hadden ze klem in deze fase van de wedstrijd. En dat werd ook beloond. Joep Jongenelen schoot de bal met links in de kruising en zo gingen we rusten met een 1-2 voorsprong. In de rust de jongens toch op het hart gedrukt dat we fel moesten starten in de tweede helft omdat Klundert het er niet bij zou laten zitten en de achterstand zou proberen om te zetten naar winst. Maar vorig jaar kaartten wij gekscherend wel eens aan over de ‘rood-witte trein’ die over de velden denderden. Laat ik zeggen dat het gisterenmiddag weer het geval was. De woorden waren duidelijk aangekomen bij de boys. Een ware slachting ging zich voltrekken bleek na afloop van de wedstrijd. Vooral Sieb, die deze middag over een longinhoud van jachtluipaard leek te beschikken, bleef het doel maar bestormen. Klundert was het kwijt en kon af en toe een klein tegenstootje uitdelen. Ik kon het niet bijhouden wie er hebben gescoord maar er is mij verteld dat de volgende mannen er voor verantwoordelijk waren: Joep Machielsen 3x, Joep Jongenelen nog 2x en Sieb 3 keer. Ook Klundert scoorde nog twee maal zodat het scorebord de cijfers 3-10 aantekende. Nu lijkt het net of alleen deze jongens worden geprezen maar niets is minder waar. Jordy stond fantastisch te keepen. Kenzo, Jorg, Jurian, Kars en Benjamin waren een ware plaag voor de voorhoede spelers van Klundert. Colin, de kilometer vreter, Sjoerd en Floris die bergen met werk verzetten op het middenveld en de voorwaartse in stelling brachten. En niet te vergeten Finn, geblesseerd maar er toch bij en de materiaalzorg op zich nam. En zo kwam er een einde aan deze mooie middag en ondanks de regen scheen het zonnetje voor de jongens van de Fendert.