01-10-2017: Meisjesvoetbal leeft bij vv de Fendert

Meisjesvoetbal leeft bij vv de Fendert

Afgelopen zaterdag was een succesvolle dag voor het meisjesvoetbal bij vv de Fendert. Het jongste meisjesteam MO11 had ook haar 2e wedstrijd gewonnen, deze keer met 0 – 12 in en tegen Sprundel. De MO17 maakten het wat spannender tegen het combinatieteam van Tholense Boys en WHS. Met hun 2 – 1 overwinning, waren ook hier de 3 punten voor vv de Fendert. Hierna was het de beurt aan het MO19 team. Dit najaar spelen zij in de 1e klasse van Zuid1 van de KNVB. Omdat er in de hoofdklasse maar 3 teams waren, zijn zij er in de 1e klasse bij gekomen en is dit gelijk de hoogste klasse voor MO19 teams. Een mooie uitdaging, tegen vaak grotere amateurclubs uit Brabant en Zeeland.

Deze zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma. Een club met 2 MO19 teams, 3 MO17 teams, 5 MO15 teams, etc. Voor de wedstrijd kwam clubfotograaf Sander Wierikx een teamfoto maken en hij kwam met de bemoedigende woorden dat hij nog nooit van OJC Rosmalen had verloren (en ook nog nooit tegen had gespeeld).

Van zachtjes regenen tijdens de warming-up ging het steeds wat harder regenen tijdens de wedstrijd. Maar dat deerde onze talenten niet. Met de opmerking van Sander in het achterhoofd starten onze meiden furieus aan de wedstrijd. De tegenstander werd vast gezet op eigen helft. Na zo’n 6 minuten lette onze nieuwste aanwinst Sabrina goed op. Een scherpe pass werd op waarde geschat. Met haar snelheid was ze eerder bij de bal dan de keepster, omspeelde haar vakkundig en schoot de bal in het doel, 1 – 0 voor. Drie minuten later werd een voorzet van Sabrina prachtig ingeschoten door Demi. Helaas voor ons werd deze bal met een katachtige redding net over de lat getik. Aanvoerdster Jara nam deze corner. Met veel gevoel en inzicht krulde ze deze corner in 1 keer in het verste zijnet, 2 – 0. Wat een luxe. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Na zo’n half uur volgde een corner voor OJC. I.p.v. de bal wegkoppen trokken sommigen van ons de nek in. Hierdoor kreeg de spits van de tegenstander in het 5 meter gebied en bal en schoot deze hoog in ons doel, 2 – 1. Onze sterkeepster raakte bij de reddingspoging geblesseerd . . . Gelukkig heeft Britt zoveel karakter, dat ze niet opgaf. Klasse. Met deze stand gingen we ook rusten.

Sabrina had wat last van haar bovenbeen spieren en werd in het 1e deel van de 2e helft stevig onder handen genomen door de geblesseerde Daphne. Sabrina werd vervangen door Daisy van MO17, een behendige, snelle aanvalster. Na zo’n 10 minuten gaf Britt een mooie een steekpass. Op snelheid ging Daisy op de keepster af. Helaas voor ons kon de goalie redden. Het spel bleef in evenwicht op en neer gaan. Totdat Daisy voor de 2e keer ontsnapte. Met een bekeken boogbal plaatste zij de bal prachtig over de uitkomende keepster heen 3 – 1. Bij een uitval van OJC botsten onze keepster en hun aanvalster vol op elkaar. Na een langere blessurebehandeling, met dank aan Daphne en Monique, kon onze Britt op heel veel karakter toch door. De moegestreden Floor werd vervangen door nog een talent uit MO17, Nikita. Gescoord werd er niet meer en zo konden we onze 1e 3 punten bijschrijven. Onze talenten leren veel en snel bij. Grote klasse.

Een prachtige teamprestatie van het hele dreamteam. Een uitblinker noemen is de rest tekort doen.

In navolging van het kampioenschap op het EK voetbal voor dames kan ik zeggen dat het meidenvoetbal leeft bij vv de Fendert. Diverse meisjes spelen (nog) tussen de jongens en zijn zo goed dat ze al geselecteerd worden door de KNVB.

Het MO11 en MO17 team hebben de afgelopen weken al diverse nieuwe leden mogen verwelkomen. Het MO19 team kan nog wel sportieve, gezellige talenten gebruiken. Als je een keer mee wil trainen, stuur dan een mail naar jeugdbestuur@vvdefendert.nl. Dan laten wij weten wanneer je bij welk team welkom bent om een paar keer gratis op proef mee te trainen.