01-11-2016: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Kai Wierikx!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Kai Wierikx!

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de strijdt aanbindt tegen SKNWK, is niemand minder dan... Kai Wierikx onze pupil van de week. Onze vliegende reporter sprak Kai voor de woensdagavond training van JO11-3, waar Kai deel van uitmaakt. Hoewel Kai normaal gesproken papa Sander (trainer van JO11-3) helpt met het pakken van de spulletjes, maakte hij gelukkig tijd voor dit diepte interview.

Kai speelt dus in de Fendert JO11-3 en daar speelt hij voornamelijk als links voor. Kai vindt dit een fijne positie, omdat hij dan veel acties kan maken en op het doel kan schieten. Ook is het handig om als “linkspootje” op links te staan.

Kai heeft een hele goede mentaliteit, is redelijk snel en beschikt over een prima schot. Toen onze vliegende reporter aan Kai vroeg wat zijn mooiste voetbalmoment was, antwoordt Kai: “Ik weet niet meer tegen wie het was, maar ooit schoot ik van het midden zo over de keeper heen”.

Een grote wens van Kai, naast het voetbal, is om later YouTube’er te worden. “Eigenlijk ben ik er al mee begonnen”, vertelt Kai, “Ik maak soms al filmpjes, bijvoorbeeld van Minecraft.”

De favoriete club van Kai is Ajax. Op de vraag van onze vliegende reporter: “Waarom Ajax?”, antwoordt Kai: “Ik vind het gewoon een goede club”. De liefde voor Ajax is eigenlijk niet zomaar vanzelfsprekend. Papa Sander heeft wat schuchtere pogingen ondernomen om Kai mee naar NAC te nemen, maar toch werd het Ajax……

Kai, van 3 september 2007, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit wordt zijn 6e seizoen.

Kai zit op de Julianaschool in groep 6 bij juf Kitty en Meester Erik. Hij vindt zijn leraren erg aardig. Zijn lievelingsvak is Rekenen, “Ik ben daar best goed in en daarom is het leuk”.

Als Kai thuis het menu zou mogen samenstellen, wordt het pannenkoeken met stroop.

De lievelingsspeler van Kai is Messi:  “Messi kan van die mooie schoten op het doel schieten”.

Wij wensen Kai veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!