01-12-2016: De Fendertse voetbalmeiden helpen de KNVB

De Fendertse voetbalmeiden helpen de KNVB

Komende zomer wordt het WEuro2017 in Nederland gehouden. Dit is een Europees Kampioenschap voetbal voor dames. Als organiserend land is Nederland automatisch geplaatst. Tijdens dit EK wil de KNVB samen met sponsor Intersport in alle speelsteden diverse activiteiten en attracties plaatsen.

Om dit te testen, zocht de KNVB talentvolle, voetballende meiden. Nu wil het toeval dat de sterspeler van het 1e elftal van vv de Fendert, Robert Remijn, stage loopt bij de KNVB. Uiteraard dacht Robert gelijk aan de grote talenten van het MO15 en MO19 van vv de Fendert. Van de selectie onder 15 wilden en konden er 12 en van onder 19 nog eens 4 speelsters hun skills laten zien. Zo verzamelden deze meiden afgelopen dinsdag rond 15.30 uur om te vertrekken naar het Willem II stadion in Tilburg. Op de parkeerplaats stond o.a. een ‘Polesoccer’ veld uitgezet. Dit is een met boarding afgezet terrein. Dit kan op gras, kunstgras, asfalt, bestrating, etc. Zie www.polesoccer.com. Binnen deze boarding stonden in dit geval 4 ijzeren paaltjes, die staan op een rubberen voet. Het doel was om het ouderwetse paaltjes/flessenvoetbal in een 2016 variant te spelen. Door de boarding ging het vrij snel en werd er veel techniek, inzicht en conditie van de meiden gevraagd. Maar dat is aan de meiden van vv de Fendert wel toevertrouwd. Nadat de meiden in 3 poules allemaal 4 x tegen elkaar gevoetbald hadden, werden er nog 2 finale rondes gespeeld. Maar voor ons zijn het allemaal winnaars. Naast het polesoccer, was er een wedstrijd bal hooghouden, een gatendoek, konden de meiden geschminkt worden, en nog veel meer.

In de pauze kregen de meiden een warme chocomelk en na afloop allemaal een sportmaaltijd aangeboden door de KNVB in het supporterscafé D’n Beitel van Willem II. Na het eten hebben we nog kunnen genieten van de Oranje Leeuwinnen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Engelse Dames.

Op de facebook pagina van de Oranje Leeuwinnen komen onze talenten in de eerste 30 seconden flitsend in beeld. Kijk maar bij de video ‘Aftermovie Nederland-Engeland’.