02-05-2017: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jesse Machielse!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Jesse Machielse!

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de strijdt aanbindt met Duiveland, is niemand minder dan... Jesse Machielse onze pupil van de week.

Onze vliegende reporter sprak Jesse op een dinsdagavond. De training van JO13-1 ging niet door, dus onze pupil kwam een beetje teleurgesteld naar de afspraak voor dit diepte interview met onze vliegende reporter. Uiteraard kwam Jesse keurig op tijd op zijn afspraak.

Jesse speelt dus in de Fendert JO13-1 en daar is Jesse op meerdere plaatsen inzetbaar. Meestal speelt Jesse voorin, maar de positie van aanvallende middenvelder ligt hem ook goed. De voorkeur van Jesse gaat toch uit naar de rechtsbuiten positie. Jesse loert dan op steekpasjes en met zijn snelheid kan hij dan de achterlijn halen om een assist proberen te geven. Onze vliegende Reporter heeft in de gaten dat we hier te maken hebben met een erg veelzijdige speler! Zou Jesse in de voetsporen kunnen treden van oom Kees? Jesse is rechtsbenig, maar oefent veel met zijn linkerbeen om dit sterker te maken. Dan zou hij alla Robben, naar binnen kunnen snijden en schieten. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn snelheid en techniek. Ook beschikt Jesse over een hele goede conditie.

Het mooiste moment uit zijn nog prille carrière, is het kampioenschap met E1 in de Hoofdklasse. De favoriete club van Jesse is Ajax. Op de vraag van onze reporter, die zelf een voorkeur heeft voor PSV, “Waarom Ajax?”, antwoordt Jesse: “Bijna heel mijn familie is voor Ajax, dus ik ook.” De favoriete speler van Jesse is Arjen Robben (o.a. ex PSV…), “omdat hij op dezelfde positie speelt als ik, hij gaat vaak naar binnen en maakt mooie acties.”

Jesse, van 22 oktober 2004, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit is zijn 8e seizoen. Jesse zit op de Kennedyschool in groep 8 bij juffen Sandra en Ineke. Zijn favoriete vakken op school zijn gym en de pauze…. ”De rest is leren en ik hou meer van bezig zijn.” Wanneer onze vliegende Reporter Jesse vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Pannekoeken!” Om er vervolgens aan toe te voegen “Ook pizza!”...

Wij wensen Jesse veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!