03-04-2016: De Fendert E2 - Kogelvangers E2

De Fendert E2 - Kogelvangers E2

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Kogelvangers E2, was de club uit Willemstad zaterdag 2 april opnieuw de tegenstander voor de E2 van v.v. de Fendert. Waar we vorige week nog goed wegkwamen met 1 punt, wist Kogelvangers terecht voor het eerste verlies van De Fendert E2 te zorgen in deze voorjaarscompetitie. Een domper voor de jongens en meiden uit Fijnaart.

Een niet geheel fitte De Fendert E2 moest vanaf het begin toezien dat Kogelvangers het sterkste team was zaterdag. De Fendert kwam bovendien ongelukkig op 0-1 achterstand in de 6e minuut, waardoor het achter de feiten aan moest lopen. Kogelvangers had duidelijk het betere van het spel en zorgde voor een aantal goede kansen. De Fendert kreeg ook mogelijkheden om te scoren.

Ondanks de aanwijzingen in de rust door de technische staf, kon E2 in de eerste minuut van de tweede helft niet voorkomen dat Kogelvangers op 0-2 voorsprong kwam. Een lastig in te halen score. De hard werkende Niels had kort na dit doelpunt een grote kans om de achterstand te verkleinen, maar stuitte helaas op de keeper. De tegenstander bleef goed voetballen en had de wedstrijd onder controle. In de 11e minuut kwam het verdient op 0-3 voorsprong en 3 minuter later trof het ook nog eens de paal. De Fendert besloot de nodige risico's te nemen, waardoor het toch nog een aantal goede goede kansen kreeg. Wouter, die in de eerste helft nog ziek, zwak en misselijk naar de kant kwam, maar toch besloot om door te voetballen, wist de score nog terug te brengen naar 1-3, maar daar bleef het helaas bij: het eerste verlies in deze voorjaarscompetitie was een feit.

Door het verlies staat De Fendert E2 nu op een 4e plek met 12 punten uit 7 wedstrijden. De nummers 1 t/m 3 hebben echter maar 1 punt meer dan De Fendert, waardoor er nog steeds van alles mogelijk is in deze spannende competitie. De Fendert heeft het echter niet in eigen hand en heeft bovendien nog 3 lastige wedstrijden te spelen, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Halsteren, aanstaande zaterdag.