03-04-2016: De Fendert MB1 - ST Schijf/RSV MB1

De Fendert MB1 - ST Schijf/RSV MB1

2e Paasdag heeft ons team een inhaalwedstrijd in Rucphen met 3 - 1 verloren van het combinatieteam RSV/Schijf MB1. Afgelopen zaterdag stonden de teams weer tegenover elkaar, maar nu in de Fendert. Tijd voor een sportieve revanche. Vorig seizoen in de najaarscompetitie hadden we ook al 2x het onderspit gedolven, dus het werd tijd dat we het zoet der overwinning mochten proeven.

Met nieuwkomer Jessica Kannekens als zeer goed debuterende keeper en 3 scherpe wissels op de bank begonnen we overtuigend aan de wedstrijd. Na 12 minuten veroverde Britt de bal rondom de 16 meterlijn, legde de bal goed en haalde onhoudbaar uit, 1 – 0 voor. Sein voor de tegenstander om zich ook op onze helft te laten zien en uit 1 van deze tegenstoten kregen we de gelijkmaker om ons oren, 1 – 1. Tijd om het spel weer naar ons toe te trekken en het middenveld over te nemen. De 3 frisse en getergde wissels lieten zich gelijk gelden. Na een mooie ‘Zlatan Ibrahimovic’ achtige solo passeerde Angeline 3  tegenstanders en schoof de 2 – 1 ruststand binnen.

Het advies in de rust was om door te drukken, het middenveld en het spel te controleren en de voorsprong uit te bouwen. 10 minuten na rust kon Toetie niet verder na een bovenbeenblessure, maar haar tegenstander wel en die schoot de 2 – 2 gelijkmaker binnen. Jessica zat er goed bij, maar helaas net niet goed genoeg. Balen. In deze fase was de tegenstander de betere ploeg, waren we alleen aan het tegenhouden en wegwerken. Helaas ging dat niet helemaal goed en kregen we ook nog de 2 – 3 om de oren. Het zal toch niet weer gebeuren . . . ?

Gelukkig beschikt dit dreamteam over een enorme veerkracht. We schakelden een tandje bij, wonnen de duels weer en omsingelden de tegenstander. Bij een corner van ons werd Babette in kansrijke positie onderuit getrokken, met een penalty als gevolg. Een koud kunstje voor Angeline en de gelijkmaker stond op het bord, 3 – 3. Dat vonden onze talenten nog niet genoeg, na een mooie combinatie op rechts, kwam de bal bij Babette, die de bal voorgaf aan Demi. Zij had volgens mij wat filmpjes van Johan Cruijff gekeken. Met 1 perfecte ‘Cruijffiaanse’ aanname was ze de 1e tegenstander kwijt, daarna even de laatste vrouw ‘poorten’ en de bal snoeihard, dwars door het doelnet heen jagen, 4 – 3. Even later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter af en konden we de overwinning gaan vieren.

Werd er goed gevoetbald? Te weinig naar onze zin. Maar wat een karakter en onverzettelijkheid hebben deze meiden. Een echte teamprestatie van alle talenten. Van de coaches hoeft het niet perse elke week zo spannend te worden. Maar het publiek heef in ieder geval weer genoten. Volgende week reizen we af naar Kruiningen om hopelijk ook de 3 punten mee naar de Fendert te nemen.