03-10-2015: Klundert 2 - De Fendert 2

Klundert 2 - De Fendert 2
Ook vorig jaar bewees Fendert 2 al goed voor de dag te komen in derby's, maar in speelronde 5 hebben de reserves al weer 2 derby's in hun voordeel beslist. Na Prinsenland moest ook Klundert 2 er op eigen veld aan geloven. Fendert 2 streed voor de punten en was na 90 minuten met 1-4 de trotse winnaar van een wedstrijd die nooit goed was maar wel vol spanning.

Bij rust was het al 1-3 door een hele mooie goal van de captain, en na rust velde de motor op het middenveld het vonnis door een bal recht door het midden onder de keeper van de tricolores door te schieten.

In de eerste helft nam Klundert langzaam het initiatief. De Fendert kwam niet toe aan voetballen op de kunstgrasmat in Klundert en moest zich beperken tot verdedigen. Toch kwam De Fendert er regelmatig gevaarlijk uit. Uit een van die uitvallen was het Hassan die van rechts kon voorzetten en Serge kopte de voorzet onberispelijk tussen de 2e paal en de keeper. De voorsprong werkte echter verlammend op het spel van De Fendert en Klundert drong fel aan. De gelijkmaker zat er aan te komen, maar dan kan een goal altijd aan de andere kant vallen. En dat gebeurde dan ook. Na wat hectische momenten voor de onzekere defensie van onze opponent, lukte het Serge uiteindelijk de bal tegen de touwen te drukken. De 0-2 bracht nog steeds geen rust. Klundert profiteerde binnen 2 minuten door de aansluitingstreffer te maken. Martijn redde eerst nog bekwaam op de doorgebroken aanvaller, maar in de rebound was hij kansloos. Er volgde een periode waarin Klundert aandrong en De Fendert zocht naar balans in het team. Tegen de rust leek De Fendert de wedstrijd weer te controleren en dan kwam daar nog een mooi moment bij. Een vrije trap werd door Johan schitterend in de verre hoek getrapt. Klundert leek geknakt en de rust werd eenvoudig bereikt met een 1-3 stand.

Na de pauze had De Fendert de wedstrijd al snel op slot kunnen gooien. Het vizier van Janko stond helaas nog niet op scherp. Toch kon Klundert niet meer de druk zetten die het in de eerste helft wel kon opbrengen. En met de dreiging die van onze spitsen uitging, durfden de gastheren niet meer risico te nemen. Halverwege hadden we ook het geluk aan onze zijde dat de (verder) goed leidende scheidsrechter liet doorspelen op 2 gevaarlijke ballen van Hassan en Henri. Martijn profiteerde. Hij pikte de bal op in het gedrang en kegelde de bal onder de goalie door. Het gebaar van een vader die z’n eerste goal aan z’n zoon opdraagt volgde natuurlijk bij de cornervlag. Deze was voor Willem! De overwinning kwam geen moment meer in gevaar, al moest Martijn nog wel een paar keer aan de bak, maar aan de andere kant was de 1-5 ook wel een paar keer mogelijk geweest. Afgaande op de eerste helft is de overwinning geflatteerd, maar in de 2e helft is het potje goed uitgespeeld en dus een verdiende overwinning. Gezien het zware programma van de reserves in de eerste periode kan het met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd uitkijken; het altijd lastige The Gunners 2 op sportpark De Fendert.

Martijn cruciale reddingen, Michael heel knappe 2e helft, Thomas sterke wedstrijd, Johan voorop in de strijd, Perry op moeilijke positie top gespeeld, Tinus ouderwetse motor, Henri wederom 8+, Hassan met kramp(!), Erwin gesloopt van het veld, Serge scoort er op los, Janko langzaam op toeren, Nick nuttig als altijd.

Ben & Ruud