03-10-2015: Kogelvangers E2 - De Fendert E2

Kogelvangers E2 - De Fendert E2
Wat kan het winnen van een derby toch heeeeerlijk zijn! In een spannende wedstrijd in Willemstad heeft De Fendert E2 met 2-3 gewonnen van De Kogel. Na de ervaringen van afgelopen wedstrijden werd "The Red Army" onder leiding van Sander en Ferry met een paar "op papier" makkelijke opdrachten het veld ingestuurd: "Fel aan de wedstrijd beginnen, de kansen die we krijgen scoren, vooral veel plezier hebben, en als het even kan, de punten mee terug naar De Fendert nemen..."

In de eerste helft bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Waar De Fendert steeds een stapje te laat kwam, wisten de pupillen van Kogelvangers elkaar voetballend goed te vinden en de gastheren kwamen dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. We kwamen goed weg dat deze score niet hoger uitliep, en het rustsignaal was dan ook een zeer welkom moment om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Tijdens de rust was iedereen het er over eens dat we als team meer strijd moesten leveren en dat de kansen dan vanzelf wel zouden komen. We waren bovendien maar met 7 spelers op pad, geen wissels, dus deze mannen en dame moesten het vandaag doen.

De Fendert E2 kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. We gingen meteen op jacht naar de gelijkmaker en Niels wist het netje als snel te vinden: 1-1. Met veel druk naar voren en daarbij ook de nodige risico’s kreeg De Fendert mooie kansen. Het was Thijme die met een afstandsschot zorgde voor een 1-2 voorsprong en kort daarna kon Wouter na een mooie steekpass van Niels de score verder uitbouwen naar 1-3. Kogelvangers gaf echter niet op en kon terugkomen op 2-3. Met nog wat hachelijke momenten voor ons doel volgde na het laatste fluitsignaal een enorme ontlading.

Waar het thuispubliek wat sip toekeek, werden de meegereisde supporters uit Fijnaart juichend bedankt voor de support door Davey, Loïs, Jord, Mareno, Niels, Wouter en Thijme.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Seolto op het programma, weer een mooie affiche dus!

De trotse technische staf
Thomas, Ferry en Sander