03-11-2015: Verplicht spelregelbewijs voor alle 2e jaars B-junioren

Verplicht spelregelbewijs voor alle 2e jaars B-junioren

Spelers uit geboortejaar 1998 zijn afgelopen seizoen bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Spelers uit geboortejaar 1999 gaan dit seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.

Alle spelers ontvangen hiervoor een inlogcode om via een speciale website te oefenen en het spelregelbewijs te halen.