04-09-2016: Kogelvangers JO17-1 - De Fendert JO17-1

Kogelvangers JO17-1 - De Fendert JO17-1

Nu de zomerstop ten einde is gekomen en de jongens 4 keer een training hebben ondergaan mochten ze zaterdag weer de wei in om een wedstrijdje te gaan voetballen. Een bekerwedstrijd stond op het programma en ook nog tegen een streekgenoot; Willemstad waar de plaatselijke vv. Kogelvangers zich huisvest. Voor ons als leiders ook weer even wennen, want na de negen bekende gezichten waren er ook vijf ‘nieuwe’ bijgekomen en daar moet je dan een hechte groep van gaan maken. Zoals gezegd een bekerwedstrijd moest afgewerkt worden dus om 12.00 uur stonden 11 gespannen kopjes klaar om aan te vangen.

Wat onwennig begonnen we aan de wedstrijd en Kogelvangers kreeg ook meteen hun eerste kans. Maar onze keeper, die sterk is in het één op één duel, pakte de bal keurig netjes en zo bleef het nog 0-0. “Die staat er”, dachten wij, nou de rest nog van het team. Nou dat antwoord kwam al snel want via een keurig nette aanval kwam de bal voor de voeten van Bart die niet nadacht en de bal achter de doelman van Kogelvangers schoot; 0-1. Het vertrouwen kwam de groep binnen vloeien en we gingen wat losser spelen, maar moesten wel uitkijken voor de counters van Kogelvangers. Want ook zij kregen enkele kansen maar lieten deze, gelukkig voor ons, onbenut. Wij daarentegen kregen kansen die wel afgemaakt werden want doelpunt nummer twee diende zich aan; Deion kreeg de bal en rondde deze keurig af; 0-2. ‘De druk erop houden’ en ‘blijven combineren’ was het advies naar de jongens toe. Dat werd ook gedaan want doelpunt nummer drie was in de maak. Floris deed dit door de bal gevoelig over de keeper heen te tikken; 0-3. Er knakte iets bij de tegenstander: een aantal jongens had nog wel het vertrouwen maar het gros liet de kopjes al hangen. En dat bleek niet geheel onterecht te zijn want net voor rust was het Kenzo die van zo’n  dertig meter afstand de bal in de kruising joeg: 0-4. Dit was de ruststand. Tja, wat zeg je dan tegen die jongens? Een paar  kritische puntjes die we hadden geconstateerd werden besproken en verder was het dat ze zo door moesten gaan. Na een kleine omzetting te hebben doorgevoerd startten we aan de tweede helft en het was de rood-witte trein die weer op gang kwam en gevaarlijk werd voor het doel. Deze keer was het Sieb die op de keeper af stoof en de bal achter de goalie van Kogelvangers werkte: 0-5. Onze laatste man was een aantal plaatsen opgeschoven en kreeg zo ook zijn kans om een doelpunt mee te pakken. Want na een geweldige aanval over links was het Hein die binnen schoot: 0-6. Ook de 0-7 kwam van Hein af en Kogelvangers vroeg met nog zo’n 10 minuten te voetballen aan de scheids om af te fluiten. Maar deze goedleidende man wuifde dit signaal weg. En zodoende was de emmer nog niet helemaal leeg voor Kogelvangers en was het Jorg  die de bal na een strakke voorzet beheerst binnen tikte: 0-8 . Hierna kreeg Kogelvangers nog een kans om iets aan die vervelende nul te doen. Een speler ging op onze doelman Jordy af en kwam één op één met hem. Maar zoals eerder gezegd wordt het dan vrij lastig omdat hij daar goed in is dus  conclusie; weg kans. En zo bleef het op 0-8 steken. De eerste punten zijn binnen van deze mooie groep jongens van JO17-1 of wat beter klinkt voor velen het B1.

Tim, Bart, Jarne, Hein, Jordy, Floris, Per, Kenzo, Benjamin, Sieb, Deion, Colin: geweldig wat jullie hebben laten zien deze middag. Dat we een mooi team hebben dat wisten wij al dus kan het een mooi seizoen worden. Tot slot Jorg bedankt dat je mee hebt willen gaan en toch je doelpunt nog hebt meegepakt; klasse jongen.

Volgende week spelen we om 11.00 uur thuis tegen Roosendaal, dus wilt u deze jongens met eigen ogen zien schitteren kom dan gerust een kijkje nemen op ons sportpark.