05-02-2017: VVC'68 JO17-1G - vv de Fendert JO17-1

VVC'68 JO17-1G - vv de Fendert JO17-1

Eindelijk, de weergoden waren goed gezind de afgelopen week zodat er weer een balletje getrapt kon worden. Zo stond er voor de jongens van JO17-1 een uit-wedstrijd op het programma naar VVC’68 in Halsteren. Een inhaal-wedstrijd wel te verstaan en gezien de ranglijst voor ons een belangrijke. Want waar je het seizoen start met 12 teams zijn er al twee afgevallen bij ons, dus ook de gewonnen zes punten die wij behaald hadden tegen deze ploegen. Jammer maar het is gewoon zo dus ‘vandaag alle zeilen bij zetten en de overwinning meenemen naar de Fendert’ was ons devies. Nou is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Na de warming-up konden we rond de klok van elf starten.

Beide teams begonnen voortvarend aan de strijd en het was de Fendert die als eerste de mogelijkheid creëerden om gevaarlijk voor het doel te verschijnen, maar de bal werd naast geschoten. VVC was wakker geschud en begon wat feller de duels aan te gaan, maar op een faire manier. Hier kon je zien dat wij daar een beetje van onder de indruk waren en verloren we de duels op het middenveld. Achterin en voorin konden we ook niet echt een vuist meer maken. En zo zie je dat VVC gevaarlijk gaat worden. Dat gebeurde dan ook, door een aanval over links werd onze verdediger door een schouderduw opzij gezet en kwam ten val. De speler in kwestie ging door en zette de bal voor en de spits maakte het af: 1-0. Maar onze jongens waren niet echt van slag, ze pakten de draad weer op en begonnen nu ook van zich af te bijten door de duels nu ook aan te gaan en zo kregen we nog een enerverende 25 minuten voetbal voorgeschoteld. De goed leidende scheids liet doorgaan waar kon en trad op als het te gek werd, maar zoals eerder gezegd op een faire manier. Je kon zien dat wij het spel weer gingen dicteren en met nog zo’n drie minuten te spelen was het Deion die de bal in de kluts het doel wist in te werken: 1-1. Hierna gingen we rusten, daarin de jongens duidelijk gemaakt dat het de tweede helft zo door moest gaan en niet moesten verzwakken. En na de aftrap zie je dan dat de gretigheid er is; iedereen werkt voor elkaar en zet net dat stapje meer wat nodig is. Dat resulteert dan ook in kansen en met een mooie opgezette aanval kwam Sieb voor de keeper en schoot de bal, wel tergend langzaam, diagonaal langs de keeper: 1-2. VVC was het pad kwijt en wisten niet van het doel af te komen. Maar de scherpte bij ons werd ook minder, want de kansen die we kregen wisten we niet meer te verzilveren wat de stand zeker op drie of vier één had kunnen brengen. Ook onze keeper moest in de slotfase nog optreden omdat de spits van VVC de bal miste. Maar zijn vrouwelijke collega kreeg de bal voor de voeten en schoot. Maar Jordy tikte de bal naar de zijkant en zo voorkwam hij de gelijkmaker. Maar goed, een 1-2 overwinning is ook prima en de drie punten gingen mee terug naar de Fendert en stijgen we weer een beetje op de ranglijst. Een mooie wedstrijd om te zien en veel werk verzet door de boys. Laten we dit proberen vast te houden, dan komt het allemaal dik in orde. Volgende week spelen we thuis tegen DVO’60 om 11.00 uur.