05-03-2016: De Fendert E2 - ST TPO/VOV E1

De Fendert E2 - ST TPO/VOV E1

Op een bevroren grasmat speelde De Fendert E2 zaterdag 5 maart thuis tegen TPO/VOV E1. Deze tegenstander leverde in de najaarscompetitie in 2015 twee prachtige en spannende wedstrijden op. Een gelijkspel (2-2) thuis, en een kleine overwinning (2-3) uit, zorgden eerder voor 4 punten tegen deze tegenstander. Ook vandaag werden de supporters van beide ploegen bediend met een aantrekkelijke wedstrijd, met veel strijdlust en kansen over en weer.

Na 25 minuten spelen stond een terechte 1-1 tussenstand op het scorebord. De Fendert wist in de 5e minuut op 1-0 voorsprong te komen, nadat een goede actie en voorzet van Wouter in eigen doel gewerkt werd. De goed spelende centrale middenvelder van TPO/VOV scoorde na een kwartier spelen de gelijkmaker.

De tweede helft was iedereen warm en wakker geworden, en De Fendert ging vol voor de aanval. Dit resulteerde na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor het begin van de tweede helft meteen in twee grote kansen voor Thijme en Wouter. Deze spelers wisten elkaar even later opnieuw te vinden. Na een voorzet van Thijme rondde Wouter prima af: 2-1. Lang kon De Fendert niet genieten van deze voorsprong. Op het middenveld werd een gevaarlijke bal door TPO onderschept, waarna de 2-2 volgde. De Fendert liet in de tweede helft zien heel graag te willen winnen. Met name Wouter en Niels kregen mooie mogelijkheden om de derde treffer binnen te schieten, maar de uitstekende doelman van TPO/VOV en de paal zorgden voor een 2-2 eindstand.

Er had vandaag zeker meer ingezeten, maar Davey, Jord, Lois, Niels, Robyn, Wouter en Thijme mogen trots zijn op de inzet die (met name in de tweede helft) getoond is. Met deze instelling en aangevuld met een fitte Mareno gaat dit team zeker nog van zich laten horen dit seizoen! We gaan er alles aan doen om de koppositie vast te houden!

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SC Gastel E3. Tot dan!