05-07-2018: In the spotlight: Mare Westerink

In the spotlight: Mare Westerink

De afgelopen tijd heeft het meidenvoetbal een enorm impuls gekregen in Nederland. Mede door de prestaties van het Nederlands Dames Elftal tijdens het EK in 2017. Vele meiden dromen van een mooie voetbalcarrière. De hele dag bezig zijn met voetbal en proberen om hier zover mogelijk in te komen.

Op dit moment is Mare Westerink (speelde afgelopen jaar in JO13) hier druk mee bezig.

Mare is twee jaar geleden opgemerkt door de KNVB en sindsdien traint ze mee bij regio zuid. Eerst bij het meiden team onder de 11/12/13 jaar en nu is ze al vervroegd doorgeschoven naar de meiden onder 14/15 jaar. In Nederland zijn in 3 regio’s (Noord/Oost, West en Zuid) wekelijks KNVB trainingen voor deze leeftijd. Iedere groep bestaat uit zo’n 20 speelsters. Ook worden per regio meiden geselecteerd die in een topteam mogen spelen. Ook Mare is hiervoor geselecteerd en mag nu met topteam Zuid een toernooi gaan spelen tegen de andere 2 topteams van Nederland.

Om echt mee te kunnen met de top is het natuurlijk niet voldoende om een paar keer per week te trainen. Mare heeft er dan ook voor gekozen om in Bergen op Zoom naar school (topsporttalentschool aangesloten bij de stichting LOOT) te gaan, waar ze school en voetbal in de voetbalklas voor meisjes kan combineren. Twee keer per week krijgt ze daar training naast de wekelijkse training van de KNVB. Daarbij traint ze ook nog met haar team in Fijnaart en speelt ze daar wedstrijden mee op zaterdag.

Om te kunnen blijven ontwikkelen moet Mare op hoger niveau gaan voetballen. Dit lukt op dit moment niet bij onze vereniging waardoor ze de keuze voor een andere vereniging in overleg met de KNVB heeft gemaakt, zij zal komend seizoen gaan voetballen bij Roosendaal.

Mare wil kijken hoe ver ze kan komen in het voetbal en zal daarvoor iedere keer nieuwe keuzes moeten maken die passen bij haar weg naar het hoogst haalbare.