05-11-2016: De Fendert Dames - MZC'11 VR3

De Fendert Dames - MZC'11 VR3

Langzaam droop de regen langs de doelpalen naar beneden. Heel af en toe kon de zon het winnen van de wolken, die al de hele week een smet waren op de oh zo mooie nazomer. De koude wind schampte langs de gezichten van onze heldinnen. De tijd van zomers voetbal was nu echt voorbij. Het veld lag er verlaten bij. Een voor een stapten onze dames het veld op. De warming-up was door de ijzige wind zwaarder dan normaal. Met een schuin oog werd er gekeken naar de tegenstanders. Er was al veel over gehoord, maar niemand was er bekend mee.

Het fluitsignaal klonk om precies half drie. De wind was een factor om rekening mee te houden. Het eerste balcontact was voor MZC. Al snel werd er druk gezet door het middenveld op de verdediging. Ondanks de wind, wist iedereen de bal goed in het spel te houden. Het aftasten was begonnen. Zowel onze dames als de tegenstanders wisten niet wat ze van elkaar konden verwachten. Toch waren de eerste 10 minuten voor de Fendert. Er werden keer op keer kansen gecreëerd. Er vloog een bal recht op de kruising, eentje werd door Marjolein schitterend op de lat gelegd en een prachtige voorzet van een versnelde Marion werd net naast gekopt. Er was een statement gemaakt: 'we komen voor jullie'.

Toch kon het goede spel niet 45 minuten lang vol worden gehouden. De goed spelende dames van MZC kregen de smaak te pakken. Er was paniek op het veld en MZC trok linie na linie verder. Toch waren het wederom Wilmiek samen met Sharon die de tegenstander als een volleerd leger tegen wisten te houden. Keer op keer stuitte de aanval van MZC op onze dames. De paniek trok door richting alle speelsters op het veld. De spanning was groot. Een tegendoelpunt zou weleens funest kunnen zijn, gezien het feit dat de bal aan de andere kant van het veld geen zin had om het net te raken. De eerste gele kaart van het seizoen was voor Marjet, de doelvrouw. Deze nam, door een foutieve communicatie, een terugspeelbal aan. Dit hield in dat MZC op 7 meter van het doel een vrije trap kreeg. Heel het doel stond vol met speelsters van de Fendert. Toen het fluitsignaal klonk werd de sprint op de dame die de bal kreeg ingezet. In het doel stonden Esther en Sharon, die de bal vakkundig weg wisten te werken. De aanval was afgeslagen. Opgelucht werd er weer adem gehaald op het veld. De minuten tikten langzaam weg. Uiteindelijk klonk er na 45 minuten het verlossende fluitsignaal.

Na een korte samenkomst in de kleedkamer waren onze dames er weer helemaal klaar voor. Het moest maar eens afgelopen zijn met het matte spel. We staan eerste en we zouden ons ook naar onze positie gedragen. Uiteindelijk was het Marion die via een voorzet van Wietske de bal in het net wist te werken. Het was eindelijk 1-0. Het verlossende doelpunt werd met blijdschap onthaald. Toch was het MZC die steeds sterker werd. Al tikkende kwamen ze vaak aan de overkant, waar Marjet het doel alsnog vakkundig schoon hield. Beide kanten creëerden de nodige kansen, maar nergens kwam een doelpunt uit. Gelukkig was daar Wietske in de laatste 10 seconden van de wedstrijd, die te snel was voor de uitgeputte verdediging van MZC. Wietske legde de bal met flinke overtuigingskracht in de rechter hoek. Luttele seconden later klonk het eindsignaal.

Het was niet de mooiste wedstrijd, het was niet de beste wedstrijd, maar er werd gedaan wat er gedaan moest worden. De kleedkamer was gevuld met vreugde, te harde muziek van Sharon en stoom van een overheerlijke douche. Volgende week VVC thuis. Nochtans blijven we hard werken met elkaar om de eerste plaats en het kampioenschap te verdedigen. Niemand heeft het tot nu toe voor elkaar gekregen de rode zee van voetbalsters uit elkaar te krijgen en volgende week mag VVC hard aan de bak om dat te proberen.

#PartTheRedSea