05-11-2017: METO JO17-1 - De Fendert JO17-1

METO JO17-1 - De Fendert JO17-1

Zaterdag moesten we vertrekken naar Hoogerheide om te gaan spelen tegen vv METO, altijd lastig daar kan ik u vertellen. Dit baseer ik op het feit van het hoofdveld waar wij waarschijnlijk op moeten gaan spelen. KUNSTGRAS; het is sowieso niet ons ding om daar op te spelen met de boys van JO17-1. Ons hart ligt gewoon op een grasveld met een kleilaag eronder, maar goed we zullen het zien. Aldaar aangekomen zagen we de zwarte vlakte al verschijnen, maar er was een wedstrijd aan de gang dus de hoop bleef nog rijzen dat we op het normale veld mochten spelen wat er overigens schitterend bij lag. Maar nadat we ons hadden gemeld in de bestuurskamer werd onze angst toch werkelijkheid. We spelen op het hoofdveld; kunstgras dus.

Nou mensen ik kan jullie vertellen er lag zoveel rubber granulaat op dat ‘Aaike half twee’ (Maris zand en grindhandel, voor de niet-dorpelingen) een dag nodig zou hebben om dit af te voeren. Het leek wel een asfaltweg zo zwart. De belijning was schoon geveegd maar groen kunstgras was niet te bekennen.  Er over heen lopend zeiden we gekscherend tegen elkaar:  “Het lijkt wel een trampoline”, zo veerde het. Ook de scheids was een beetje van slag, mogelijk door de wintertijd, die kwam het veld opgelopen met twee fel oranje ballen die je normaal gebruikt als het heeft gesneeuwd? Na het fluitsignaal bleek al snel dat wij onwennig waren. Het liep niet zo als het in de voorgaande wedstrijden wel liep. Ballen kwamen niet aan, schoten door op dit veld en balaanname bleek ook een probleem te zijn. Dus na zo’n tien minuten elkaar te hebben getest kwam er wat meer spel in. We kregen kansen die we niet verzilverde, mede door een uitstekende keeper van METO die zijn doel wist schoon te houden. Het zou  er naar uitzien dat we met een 0-0 stand zouden gaan rusten. METO had in de eerste helft één kans gehad, maar die werd door de achterhoede om zeep geholpen. Toch zou het anders gaan lopen dachten wij. Sieb werd met zijn snelheid diep gestuurd en liep zowel de linksback voorbij met de bal als ook de laatste man en rondde zijn run formidabel af. Maar daar kwam de grensrechter van METO aan gesjokt en vlagde voor buitenspel. Dit werd klakkeloos over genomen door de arbiter van dienst dus 0-0. Onbegrijpelijk is onze vereniging ons iets vergeten te vertellen? Zijn er nieuwe regels dat als je zelf de bal meeneemt en afrond je dan buitenspel kan staan? Vreemd maar hij bleef bij zijn beslissing dus gingen we rusten met een brilstand.

In die rust gevraagd wat er loos was, het liep niet en het woord KUNSTGRAS viel als een blok uit hun monden. Gezien het spel waren we beter en moesten we dit voortzetten in de tweede helft. En dat gebeurde ook waarop de kansen zich weer aandienden. Door een goed opgezette aanval kwam de bal in de zestien van METO. De verdediger wist het even niet meer en speelde de bal terug op de keeper die met pijn en moeite de bal kon wegwerken. Maar deze schoot hem recht in de voeten van Colin, die niet twijfelde en uithaalde; 0-1. “Eindelijk”, denk je dan. En nu doorzetten. Maar we lieten METO terug in hun spel komen en dat resulteerde nu ook in kansen voor hen. Maar onze achterhoede stond goed vandaag, dus werden de kansen teniet gedaan. Ook voor ons kwamen er kansen, zeker door de verre uittrappen van onze doelman. Maar die bal ging zo snel wanneer hij het rubber raakte dat het niet te belopen was voor onze voorhoedespelers. En dan: door een goede aanval van METO en wat onoplettendheid van onze kant werd de bal voorgezet en viel de bal binnen: 1-1. Hierna kregen we nog kans om met de overwinning naar de Fendert te gaan maar zoals gezegd het liep niet bij ons. Gezien het spelbeeld hadden we de overwinning mee moeten kunnen nemen, maar met een gelijkstand valt ook te leven. De jongens zijn weer een ervaring rijker.