06-12-2015: De Fendert D1 - SJO FC De Westhoek D1

De Fendert D1 - SJO FC De Westhoek D1
De Fendert D1 heeft in z'n laatste wedstrijd voor de winterstop aan klantenbinding gedaan. SJO Westhoek, waarvan in de heenwedstrijd nog met 4-1 was verloren, werd nu kansloos naar huis gestuurd. De 6-2 overwinning was niet eens geflatteerd èn bewees tegelijkertijd dat de Fendert D1 sterker wordt gedurende het seizoen.

Het hele seizoen trainen de jongens op zuiver en snel spelen, in de verschillende positiespellen mag de bal maar één of twee keer worden geraakt, de handelingssnelheid gaat zodoende zichtbaar omhoog.
Tegen de topploegen kwam de Fendert de laatste weken ook al goed voor de dag en louter doordat de tegenpartij vaak met meerdere dispensatiespelers opereert, kon het verschil niet worden gemaakt.
Tegen de Westhoek gebeurde dat dan wel. In een redelijk gelijk opgaande 1e helft, had de Fendert net iets meer dreiging voor de goal van de tegenpartij. Met name Bram was een ware plaag voor de Westhoek defensie. Zo slalomde hij langs de rechterkant, gaf de bal haarfijn voor op Jim van Dijk en het was Jim die na 15 minuten de 1-0 binnenschoof.
SJO Westhoek probeerde de Fendert terug te drukken, maar de Fendert verdediging gaf geen krimp.
Centraal heersten Jurrian en Hafi en door toedoen van Mees, Mike (die helaas geblesseerd uitviel) en Jim Leijten zaten de zijkanten ook dicht. Mocht er dan toch een balletje tussendoor komen, dan stond onze zeer betrouwbare doelman Senna steeds paraat.
Op het middenveld speelden Finn en Sjoerd een sterke pot en aan de zijkanten zorgden Jim van Dijk en Luuk Groot voor de nodige diepgang.
Voorin sleurden Bram en Jort, voortdurend de gaten in duikend, maar ook handig balletjes terugleggend voor inkomende middenvelders, die zodoende een schietkans creëerden.
Na een kleine 25 minuten zag Finn de Westhoek goalie iets voor zijn doel staan en met een handige lobbal verschalkte hij de doelman. Zodoende gingen we 2-0 de rust in.
Na de rust kwam Tim in de plaats van Finn (want uiteraard wordt er eerlijk op toerbeurt gewisseld).
De Fendert oogde conditioneel sterk en SJO Westhoek werd langzaam maar zeker zoek gespeeld.
Grote kansen gingen verloren, maar toen Bram een handige steekbal van Sjoerd binnenliep was het pleit beslecht (0-3).
De goed ingevallen Tim zette vervolgens Bram voor de keeper en Bram prikte ook de 0-4 binnen.
De show was nog niet over.
Een op de training geoefende situatie leidde de 5-0 in. Bram flitste naar binnen en legde de bal panklaar voor de instormende Sjoerd. Zijn pegel kon ternauwernood door de Westhoek keeper worden gekeerd, maar Luuk was goed meegelopen en schoof de rebound in de lange hoek.
Een minuut of 5 voor het einde kreeg de Fendert een vrije trap en Sjoerd bewees zijn specialiteit nog maar eens. Vol overtuiging sloeg de bal langs de kruising tegen de touwen, 6-0.
In de slotfase wist Westhoek nog 2 keer tegen te scoren, met name omdat de Fendert grensjager naar een overvliegende reiger keek en zodoende een buitenspelsituatie niet zag, de uitstekend leidende scheidsrechter keurde de 6-1 dus terecht goed. Uit een ongelukkige klutsbal kwam de 6-2 eindstand op het bord.
Prima gedaan jongens, als we dezelfde trainingsarbeid ook in 2016 kunnen opbrengen, zullen we nog vele mooie potjes spelen!