06-12-2015: Internos E3 - De Fendert E2

Internos E3 - De Fendert E2
De laatste wedstrijd voor de winterstop voor E2 betrof een bekerwedstrijd tegen Internos E3 in Etten-Leur, een soort toetje na de mooie competitiereeks. In de eerste helft had De Fendert veel moeite met de wind tegen. Het overspelen van de bal bleek een hele opgave en we kwamen ook niet lekker in de duels. Het was dan ook niet vreemd dat Internos met de wind in de rug op een 2-0 voorsprong kon komen voor het rustsignaal.

De tweede helft probeerden we dit wel te herstellen, maar eigenlijk liepen we de hele wedstrijd een beetje achter de feiten aan. Een doelpunt had ons zeker terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar het was dit keer niet de dag voor E2. Internos liep in de tweede helft zelfs nog uit naar 3-0 en is daardoor terecht een ronde verder in de bekercompetitie.

Hoewel dit een mindere wedstrijd was, kan de vaste reporter van De Fendert E2 terugkijken naar een mooie eerste competitiehelft. Een mooi moment om deze periode kort te evalueren:

Doelman Davey is voor het eerst dit seizoen vaste keeper en heeft het fantastisch gedaan: mede dankzij zijn goed keeperswerk stond E2 een aantal wedstrijden met 1 doelpunt verschil aan de goede kan van de score.
Achterin bleek Loïs een ware leid(st)er in het veld te zijn. Met Loïs achterin weet je als aanvallende tegenstander 1 ding zeker: tegen deze pittige dame krijg je het erg lastig tijdens de wedstrijd!
Ook Jord is in de verdediging een constante speler. Daarnaast zorgt hij door regelmatig op te komen voor de nodige aanvallende impulsen. Jord is daarnaast een sociale en fijne speler in de groep: hij weet als geen ander wanneer hij zijn medespelers op moet peppen!
Op het middenveld wordt de linkerkant altijd bezet door Robyn, een frivole speelster. Zij is één van de weinige spelers op de Nederlandse voetbalvelden die nog met een actie "buitenom" en een verfijnde voorzet de spitsen weet te bereiken.
Op het middenveld heb je natuurlijk ook wat power nodig. Daar zorgt Mareno o.a. voor. Met zijn duelkracht en stoere uiterlijk wordt hij ook wel de "Rooney" van De Fendert genoemd.
Niels is een "moderne" middenvelder: een complete "box-to-box" speler die altijd voorop in de strijd gaat en regelmatig zijn doelpuntje meepikt. Met zijn leuke humor is hij bovendien een top gozer in het team.
Ook Wouter mag trots zijn op de eerste competitiehelft: hij werkt altijd hard, laat iedere wedstrijd mooie acties zien en is verantwoordelijk voor een groot aantal (belangrijke) doelpunten. Een type Dirk Kuijt zeg maar...
En dan spits Thijme: naast het feit dat hij spelers om zich heen beter laat voetballen heeft hij een geweldig linker been. Met een aantal mooie assitst en belangrijke doelpunten was hij van veel waarde.
Tenslotte de technishe staf: Het is geen geheim dat de jongens, maar vooral de dametjes in E2, helemaal weglopen met Thomas. Ferry en Sander begrijpen dit niet helemaal, maar wellicht speelt de leeftijd een rol... Neemt niet weg dat de 3 trainers/leiders elkaar uitstekend aanvullen.

Hopelijk kunnen we na de winterstop een mooi vervolg geven in een nieuwe competitie en wellicht kunnen we gaan strijden om een prijs, wat dit team zeker verdient!