06-12-2015: Papendrecht MB1 - De Fendert MB1

Papendrecht MB1 - De Fendert MB1
Op de verjaardag van Sinterklaas stond de inhaalwedstrijd uit tegen Papendrecht MB1 op het programma. De tegenstander van vandaag was vorige week kampioen geworden, mede doordat wij gelijk hadden gespeeld tegen de nr. 2 WVV'67. Onze MB1 talenten zijn ook kampioen, in gelijk spelen (4x), maar daar wordt geen beker voor uitgereikt. Thuis hadden we 1 - 3 verloren van Papendrecht in een gelijkwaardige wedstrijd.

Helaas waren we niet helemaal compleet, Jessica was fotomodelleke aan het spelen, Anky dient geopereerd te worden, keepster Iefke kon er alleen de 1e helft bij zijn en 1 leidster en 1 trainer/coach waren er niet bij. Toch vertrokken we met 7 auto’s met 13 talenten en volop supporters naar Papendrecht. De voorbereiding begon al rommelig, de telefoontas en bidons waren in de kleedkamer blijven liggen, ‘ons veld’ was bezet door een andere wedstrijd, zodoende was er een warming up op een hotse-knots-begonia-veld.

Toch begonnen onze talenten brutaal aan de wedstrijd. De tegenstander werd vastgezet op eigen helft. Na 3 minuten was er een mooie combinatie tussen Demi en Babette, de laatste werd onreglementair gestuit en we kregen een vrije trap, voor ons aan de linkerkant buiten het 16 meter gebied. Jara schoot deze kans op een ‘Pierre van Hooijdonk’ achtige manier prachtig binnen en zette de 0 - 1 op het bord. Dit gaf onze talenten vleugels en we bleven overspelen, vrij lopen en kansen creëren. Onze rechtsback Suzanne stoomde op rechts op en na een mooie één-twee met Frederique gaf ze een perfecte voorzet (zoals vaak getraind) op Babette en die zette haar handtekening onder de 0 – 2. De Papendrechtse aanvallers hadden bijna niets in te brengen tegen onze zeer sterke verdediging met Suzanne, Angeline, Colette, Daphne en Floor. Ze stelden hier alleen wat afstandsschoten tegenover, maar die waren of een makkelijke prooi voor onze Iefke of ze werden professioneel over of naast gekeken.

In de rust drukten we onze talenten op het hart om de 2e helft niet te gemakkelijk er over te gaan denken (zoals vorige week), maar vol gas door te gaan. Angeline is vroeger een keepertje geweest en wilde Iefke graag vervangen. Het grootste deel van de 2e helft speelde zich weer af op de juiste helft.
Na een corner vanaf rechts van Gaby en een mooi, bewust overstapje van Demi, waarmee ze 4 Papendrechtsters fopte, was het Babette die op de juiste plaats stond om van dichtbij de 0 – 3 binnen te tikken. Even later nam Jara de bal een paar meter buiten de 16 in 1 keer op de pantoffel (afgelopen week op getraind) en met een mooie boog landde de bal onder de lat en stond de 0 - 4 op het bord. Het moest niet gekker worden, volgens onze leidster op de whatsapp. Maar dat werd het wel. Zo’n 10 minuten later kreeg Gaby van onze speelverdeelster Hannah de kans om uit te halen binnen de 16 en dat deed ze weergaloos in het dak van het doel richting de kruising, 0 - 5. Hierna kwam Papendrecht er venijnig uit, maar 2 keer kwam ons reserve-keepertje Angeline in een 1 tegen 1 situatie als winnaar uit de strijd en de 0 voor Papendrecht bleef op het bord staan. In het slot van de wedstrijd kreeg Frederique een zwiep in de 16 meter en de uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Een mooi moment voor Britt om de bal onhoudbaar achter de keepster te schieten en de 0 – 6 eindstand te scoren.

Dit was één van de beste wedstrijden van dit team uit de laatste 5 jaar. Echt genieten, waarbij de vraag komt bovendrijven of ‘we moeten stoppen op ons hoogtepunt’ of dat dit de ‘norm wordt voor de voorjaarscompetitie’. We gaan voor het laatste!
2015 bouwen we af met 2 trainingen, een surprise avond (georganiseerd door de talenten zelf!) en een ‘girls-only’ zaalvoetbalavond op dinsdag 29 december.