07-05-2016: NOAD'67 VR1 - De Fendert VR1

NOAD'67 VR1 - De Fendert VR1

Het 1e seizoen met een aantal nieuwe dames, we konden ze natuurlijk al wel, ze speelden altijd op zondag bij de club, maar dit seizoen voor het eerst op zaterdag. Toch altijd wel even spannend, hoe zal het gaan, is het leuk bij die meiden van zaterdag enz. In de competitie is het super gegaan, we zijn na onze laatste wedstrijd als 2e geëindigd. Ja een 2e plek, balen dat het niet een plekje hoger is geworden, maar helaas wij hebben voor de winterstop een klein dipje gehad wat ons het kampioenschap heeft gekost. Na de winterstop hebben wij niet meer verloren, een top prestatie op zich natuurlijk.

Nou terug naar de wedstrijd van vandaag, gelukkig moesten we om 10 uur al voetballen tegen de dames uit Sint Philipsland. Altijd een lastige tegenstander.
Met 15 dames kwamen we aan, allemaal gebrand om de punten mee naar Fijnaart te nemen. Na 3 minuten was het natuurlijk Marion die ons op 0-1 zette. Het spel daarna golfde op en neer. Omdat het toch echt al wel warm was, mochten we na 20 minuten even aan het water. Gelijk daarna scoorde Marion opnieuw, 0-2 stond op het scorebord. Pff gelukkig, want bij de dames van NOAD weet je het nooit. Dit was ook nu het geval, de bal kregen we niet goed weggewerkt en jawel 1-2.

In de 2de helft was het hetzelfde beeld, over en weer kansen. Maar wij hebben onze Marjet in het doel staan, deze heeft weer een aantal mooie reddingen gemaakt waardoor de stand op 1-2 bleef. Een doelpuntje aan onze zijde zou mooi zijn, en jawel Marion rende haar speelster weer voorbij, gaf de bal voor en daar stond Joyce, even kappen en met links snoeihard uithalen, 1-3. Helaas kwam na dit doelpunt een minder moment, Eefke raakte geblesseerd aan haar enkel, ze moest helaas het veld verlaten. Hopen dat het mee valt, beterschap Eefke. Er stonden toen nog 10 minuten op de klok, daar kwam het moment dat Jannie in het veld kwam, na veel blessureleed heeft ze zich terug geknokt om dit seizoen toch nog even te kunnen voetballen, wij hopen dan ook echt met z'n allen dat zij er nog een jaartje aan vast gaat plakken. Nog een paar minuten stonden er op de klok, en jawel daar was de 2-3. Het zal toch niet, maar nee hoor de scheids floot gelijk af en de overwinning was een feit. Klasse meiden, weer geknokt, gevochten en gestreden met elkaar.

Een mooie 2de plek behaald met een vrij nieuw team, een klasse prestatie en we gaan volgend jaar zeker voor een plek hoger. Om nog even terug te komen op de dames van de "zondag" die bij ons zijn komen voetballen: Meiden super dat jullie ons team zijn komen versterken, stuk voor stuk een aanwinst voor het team en ook nog eens super leuke en gezellige meiden, top!!

Kortom, we zijn een mooi stel bij elkaar. Op naar het volgend seizoen om met z'n allen te knokken voor een nog mooiere plek. Dit was voor ons de competitie, maar we zijn nog niet klaar. We gaan meedoen met de zomeravond competitie in Steenberen, het ITVLE hebben we natuurlijk nog en over 2 weken gaan we met z'n allen een weekend weg. Wordt vervolgd dus!