07-05-2017: Bevelanders MO19-1 - De Fendert MO19-1

Bevelanders MO19-1 - De Fendert MO19-1

De leiding van MO19 had de afgelopen week een verrassing beloofd voor de talenten. Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Bevelanders uit Kamperland, kregen de meiden het nieuwe uitshirt voor seizoen ’17-’18 overhandigd. Met een prachtig wit shirt met roze en zwarte accenten hebben ze nu 3 tenues om er altijd anders uit te zien als de tegenstander. Zo konden we knap beginnen aan deze wedstrijd. Meestal winnen onze meiden als ze iets krijgen, een traditie om in ere te houden.

In de opstelling waren er ook een paar verrassingen. Helaas was onze topkeepster er niet bij. Maar gelukkig hebben we meerdere reserve keepsters. Rechtsback Jessica Kannekens was de 1e helft het slot op de deur. Onze snelle laatste vrouw Suzanne mocht de 1e helft in de spits. En onze topscoorder Demi mocht Daphne, Colette en Toetie helpen om de aanvallers van de tegenstander afstoppen en het spel op te bouwen. De 1e 10 minuten zetten wij de thuisclub onder druk en zij probeerden via snelle buitenspelers te counteren. Na een paar minuten zetten we de verdediging net iets anders weg en was het gevaar opgelost. Het grootste deel van de wedstrijd voetbalden we echt goed. Simpel overspelen, vrijlopen, elkaar de bal gunnen, niet opgeven. Prachtig om te zien. Na 12 minuten brak onze Me(i)ssi Britt op links door en in de 16 legde ze de bal terug op gelegenheidspits Suus, die de 3e mogelijkheid koel benutte en de 0 – 1 maakte. Na 19 minuten veroverde Frederique de bal op rechts, na een knappe ééntwee met Britt paste ze op Suus die op haar beurt Floor voor alleen de keepster zette. Floor scoorde haar 1e van deze competitie en zo stond het 0 – 2. Vlak hierna brak de tegenstander door, maar Jessica was niet te passeren. Net voor de rust was er een misverstand in onze sterke verdediging en daar profiteerden de Noord-Bevelandse meiden van en zo gingen we met 1 – 2 rusten.

In de 2e helft verving Colette Jessica als keepster, ging Suus weer op haar eigen plek en onze relaxte linksback Toet naar de spits. Met wind tegen bleven we goed combineren. Gelijk na rust kopt (?!?) Toet vanaf de 16 op doel. Helaas met te weinig vaart en richting. Na een mooie aanval over links van Daphne naar Jara naar Daphne naar Britt, passeerde de laatste haar tegenstander of ze er niet stond en schoot vanaf 20 meter de bal in de linker kruising, 1 – 3. 10 minuten later veroverde de onvermoeibare Hannah de bal op het middenveld, via Babette kwam de bal bij Britt, die de bal daarna in de rechterkruising krulde, 1 – 4. Genieten. Bij een corner tegen schoot de tegenstander van 7 meter op doel. Met een super redding hield Colette de bal uit het doel. Zo’n 7 minuten voor tijd waren we wat laconiek in onze eigen 16 en daar profiteerde Bevelanders optimaal van en stond het 2 – 4. Vlak voor het eindsignaal kreeg Toetie nog 2 kansen in 1 aanval, maar de keepster werkte helaas niet mee.

Zo sluiten we deze competitie af met een knappe overwinning. Met goed voetbal. We eindigen op de 3e plaats in de voorjaarscompetitie. Op 20 mei nemen we nog deel aan het IVTLE thuistoernooi. En op 26 en 27 mei gaan we nog op kamp om het seizoen goed af te sluiten.