07-05-2018: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Alessandro Roctus

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Alessandro Roctus

Maandagavond, een schitterend zonnetje kleurt de velden van Sportpark “De Fendert” in een warme gouden gloed. De velden zijn weer ingenomen door talloze trainende kinderen. Zo ook de jongens van De Fendert JO11-2. Het plezier spat werkelijk van de oefening af. Één jongetje staat aan de kant en wacht een tikkeltje ongeduldig op onze Vliegende Reporter, die wat aan de late kant is. Onze “Vliegende Reporter” heeft een afspraak voor een diepte interview met niemand minder dan Alessandro Roctus. “Eindelijk”, zie ik Alessandro denken wanneer ik het trainende clubje nader. Wij spreken Alessandro op veld 2.

Alessandro maakt deel uit van het succesvolle JO11-2 team van De Fendert. De positie die Nick daarin inneemt is soms links op het middenveld, maar meestal spits. De spitspositie heeft echter zijn voorkeur.  “Ik vind het leuk om doelpunten te maken en ik vind het ook leuk om corners mee te krijgen.” Alessandro staat bekend om zijn zuiver, strak schot en hij is ook redelijk snel. Hij heeft al heel wat mooie voetbalmomenten meegemaakt. “Mijn mooiste goal was een omhaal, eerlijk gezegd viel ik eerst naar achteren, maar ik kreeg de bal toch precies goed op mijn schoen.” Zijn mooiste voetbalmoment is toen hij de winnende goal maakte tijdens het Schoolvoetbaltoernooi. “Nadat ik die goal maakte, werd ik door iedereen in de lucht gegooid.” Het valt onze Reporter op dat Alessandro zijn trainende ploeggenootjes nauwlettend in de gaten houdt tijdens dit diepte-interview. Onze Reporter bedenkt dat we te maken hebben met een echt “voetbaldier.”

Alessandro, van 1 maart 2008, zit in groep 6 van de Springplank, bij juf Carlan en meneer Gert-Jan. Hij vindt zijn leerkrachten leuk. Zijn favoriete vak op school is Wereldoriëntatie. Op de vraag van onze Reporter wat hij later wil worden, antwoordt Alessandro erg verrassend : ”Makelaar!” “Het lijkt me namelijk leuk om mensen huizen aan te smeren, bovendien kom je dan op veel verschillende plekken, je ziet veel huizen en je hoeft niet heel de dag op een kantoor te zitten…” Onze Vliegende Reporter staat paf van zulke wijze en goed doordachte antwoorden. De favoriete club van Alessandro is Feijenoord en Berghuis vindt hij de beste speler. “Ik vind hem een complete voetballer, hij kan alles wel goed.” Wanneer onze vliegende Reporter Alessandro vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Pizza, maar het liefst een Kippizza”. Onze Reporter merkt dat Alessandro staat te popelen om weer bij zijn vriendjes aan te sluiten die plezierig aan het trainen zijn, maar voor dat gebeurt poseert hij op de traditionele “Pupil van de Week foto” naast het reclamebord van zijn opa!

Wij wensen Alessandro veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!