08-05-2016: De Fendert C1 - Tholense Boys C1

De Fendert C1 - Tholense Boys C1

De allerlaatste competitie wedstrijd stond zaterdag op het programma voor de jongens van het C1. Tholense Boys was de ‘te kloppen tegenstander’ en bij gelijkspel of winst zou de derde plaats voor onze rood-witte helden zijn. Uit hadden we deze stugge ploeg al over de knie gelegd en met de drie punten zijn we toen huiswaarts gekeerd. Het weer was lekker, misschien iets wat aan de warme kant, maar goed dat is voor beide partijen zo, dus kon de strijd losbarsten.

De eerste 10 minuten waren de rood-witten sterker en creëerden we kansen maar die bleven verder onbenut of de keeper stond goed opgesteld en hield zijn doel schoon. Na die 10 minuten ging het gelijk op en kreeg ook Tholen zijn kansen.  Maar ook zij hadden het vizier niet scherp staan. We dachten naar de rust te gaan met een 0-0 stand. Maar de scheids, die kennelijk dacht met senioren bezig te zijn, liet ons 45 minuten spelen in plaats van 35. Dus kwam er nog een vrije trap voor Tholen na een overtreding van één van onze jongens. De muur werd gezet door onze keeper, maar dat mocht niet baten. De speler van Tholen jaagde de bal hoog in de kruising en onze keeper was verslagen: 0-1.

In de rust moesten we iets recht gaan zetten en werd er gezegd dat het een tandje hoger moest allemaal. De eerder genoemde warmte speelde wel duidelijk een grote rol en na het nodige drinken en nat maken van de hoofden begonnen we aan de tweede helft. De rode trein was weer op volle drift en met een goed opgezette aanval kwam de bal bij Sven die hem in eerste instantie voor wilde geven, maar deze werd verkeerd geraakt door een verdediger van Tholen en tikte het leer achter zijn eigen doelman: 1-1. Het spel werd wat grimmiger en de irritatie bij de jongens van Tholen en begeleiding was duidelijk zichtbaar. Maar onze jongens bleven strijden en lieten zich niet van de wijs brengen. Na wederom een goede aanval kwam de bal bij Joep (van het C2) die het leer netjes langs de doelman schoof: 2-1. Tholen gaf de strijd nog niet gewonnen en kregen ook nog kansen, maar onze keeper was een plaag voor de spitsen of onze achterhoede verijdelde hun kansen. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg een speler van ons geel, natrappen was het antwoordt van de scheids, terwijl een paar minuten daarvoor een zelfde overtreding werd weggewuifd. Maar goed; nog even stand houden met nog zo’n tien minuten te gaan. Onze keeper maakte het toch nog even spannend door een bal los te laten, maar deze werd net voor de lijn weggetrapt door één van onze verdedigers. De winst was binnen. Zwaar bevochten maar denk wel terecht, en de derde plaats is een feit geworden.

Een mooi seizoen met een mooie derde plaats. Na het douchen hebben we afscheid genomen van Timo, die in Breda gaat wonen, jammer voor onze vereniging en ons team omdat het een getalenteerde speler is die het zeker ver gaat schoppen bij zijn nieuwe vereniging. Hierna en geheel onverwacht (nou ja, Sieb had wel zes keer gezegd jullie gaan nog de kantine in hé leiders) werden Ferdy en ik nog getrakteerd met een mooi bierpakket en foto’s namens de jongens. Een geweldig team en een genot om mee te werken. Jongens nogmaals bedankt namens Ferdy en mij zelf. Rest ons nog de clubdag 28 mei en een toernooi op 4 juni. Uiteraard blijven we lekker trainen (op maandag) tot aan de zomerstop.