08-11-2015: De Fendert MB1 - SC Gastel MB1

De Fendert MB1 - SC Gastel MB1
Met een prettige najaarstemperatuur stond de derby de Fendert MB1 ? SC Gastel MB1 op het programma. De uitwedstrijd was in 2 ? 2 geëindigd. Volgens de bookmakers waren de kansen redelijk gelijkwaardig, met een nipt thuisvoordeel voor onze talenten. De voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos. Een aantal talenten had het verkeerde tenue aan. En het juiste niet bij, dus naar huis om om te kleden. Gelukkig speelden we een thuiswedstrijd. Een ander kwam pas toen de warming-up al bijna klaar was.

Een beetje knullig.

Geheel in lijn met de warming-up starten we de wedstrijd op het hoofdveld. De Gastelse meiden hadden al in de 1e minuut kunnen scoren. Na een minuut of 7 was het zover. We stonden erbij en keken ernaar hoe we op achterstand werden gezet 0 – 1. Hierna werden onze talenten wakker en direct van de aftrap zetten we een mooie aanval op, met Babette als eindpunt die de 1 – 1 op het scorebord zette. Hierna drukten we op wilskracht door en scoorde Angeline de 2 – 1. Helaas voetbalden we nog steeds niet zo goed als in de afgelopen 2 wedstrijden en daardoor gaven we Gastel weer de kans om de 2 – 2 aan te tekenen. Na een overtreding op Anky kregen we een vrije trap links op het middenveld. Jara slingerde de bal voor het doel en Frederique nam de bal bekeken op de pantoffel. Met een stuit schoot ze bal links in het hoekje, ongrijpbaar voor de keepster 3 – 2. Na wederom een knullig moment gaven we Gastel weer de kans om gelijk te maken en dat deden ze ook 3 – 3, wat gelijk de ruststand was.

In de 2e helft ging Iefke keepen, met als opdracht om de ‘0’ te houden. De wedstrijd was in balans, met kleine kansjes over en weer. Na een scherpe counter werden de 2 verdedigsters van Gastel zo onder druk gezet, dat ze van korte afstand de bal terugspeelden in de handen van de keepster. De goed fluitende scheidsrechter gaf hier een indirecte vrije trap voor. Na goed afleggen van Jara schoot Angeline de bal onberispelijk binnen. Zo konden we voor de 4e keer juichen, 4 – 3. Het knullige van de 1e helft hadden we de 2e gelukkig in de kleedkamer achter gelaten. Met z’n allen knokten we voor elke bal om de overwinning over de streep te trekken. Gelukkig hielden we dit vol tot het eindsignaal en konden we voor de 2e keer deze competitie 3 punten bijschrijven. Een terechte, moeizame overwinning.

Volgende week spelen we redelijk vroeg (aanvang 9.45 uur) in het pittoreske Kinderdijk tegen de Zwerver. Thuis hebben we hier met 2 – 3 van verloren, dus we kunnen wederom vol aan de bak.