08-11-2015: Wieldrecht 3 - De Fendert 2

Wieldrecht 3 - De Fendert 2
De zaterdagreserves boekten een mooie en verdiende overwinning op Wieldrecht. Ondanks een zeer beroerde aanloop naar deze match, was De Fendert vanaf de start de baas op het veld. Met een zeer uitgedund team werd een 0-1 overwinning uit het vuur gesleept. Met een 0-0 ruststand mocht Wieldrecht het minst klagen, al was de grootste kans voor de gastheren. De 0-1 in het tweede bedrijf viel via een schitterende trap van Bart op zo'n 20 minuten voor het eind en was dik verdiend.

De beroerde aanloop zat ‘m in 2 (te) late “afmelders” en dus was de hulp van ons A elftal zeer gewenst. Mart en Leonardo speelden eerst met hun eigen elftal een zware wedstrijd (0-2 achterstand omgebogen in 3-2 winst!!) en sloten daarna bij ons aan. Van het duo moest Leonardo vanaf het eerste fluitsignaal aantreden. De Fendert nam het initiatief en de organisatie stond goed. Wieldrecht kon hun spitsen niet bereiken doordat ons middenveld goed centraal stond opgesteld. Het veldspel was goed verzorgd en langzaam konden we opschuiven richting het vijandelijke doel. De eerste kansen waren voor De Fendert. Met enkele afstandschoten werd de goalie getest en via de flanken waren Leonardo en Janko steeds dreigend. Wieldrecht zocht naar houvast maar ons middenveld controleerde de wedstrijd en kon vaak uit de omschakeling de tegenaanval inluiden. De beste kansen kwamen evenwel uit corners en vrije trappen. Pogingen van Serge, Bas en Bart stranden steeds in een muur van verdedigers of verdwenen net naast het doel. Wieldrecht kon er aanvallend niets tegenover zetten, behoudens de enige uitglijder van ons zelf achterin. De spits verscheen daardoor vrij voor Martijn, die ons met een mooie redding behoedde voor een achterstand. Vanaf dat moment hadden we wel meer moeite met onze opponent, want we konden de bal niet meer goed in de ploeg houden. Tot de rust gebeurde er niet veel meer.

Na de pauze had Mart de positie van Leonardo over genomen en pakte De Fendert de draad weer snel op. De kansen werden groter en bijna had Mart met het koppie de 0-1 aangetekend, maar de bal verdween net naast de goal. Daarna was het woord aan Janko, die er enkele “oude vertrouwde rushes” uitgooide. Nadat eerst 4 man voorbijgelopen werden, belandde de bal via Mart op de lat. Nog geen 2 minuten later kreeg Janko de bal breed van Bart en knalde de bal, via een been van de tegenstander, net naast de verkeerde kant van de paal. Even later had Perry zomaar voor de voorsprong kunnen zorgen nadat een bal uit een corner voor het doel van Wieldrecht langs ging en Perry er net het pootje er niet tegen aan kon krijgen. Halverwege de 2e helft etaleerde Bart weer eens zijn traptechniek en ramde de bal vanaf een meter of 25 in de kruising. Na wederom een slalom van Janko werd door Wieldrecht de noodrem gehanteerd en dat kostte hen een rode kaart. Daarna had De Fendert het toch lastig tegen 10 man omdat Wieldrecht alles of niets ging spelen. Dat leverde ook wel weer ruimte op en met wat meer rust hadden we de 0-2 gemaakt. Nu bleef het tot het laatste moment spannend, maar de punten konden mee in de tas naar Fijnaart.

De punten danken we deze wedstrijd zeker ook aan de inzet van de A-spelers en de opgetrommelde Jesse. Uitblinker was echter vandaag Maikel, die elk duel won en ook voor goede opbouw zorgde. Volgende week thuis tegen Pelikaan. Kunnen we die winnend afsluiten, dan nestelen we ons stevig op de vierde plaats.

Ben & Ruud