08-11-2016: Alliance JO17-1 - De Fendert JO17-1

Alliance JO17-1 - De Fendert JO17-1

Je heb wel eens van die dagen dat er van alles mis kan gaan, zo ook zaterdag bij ons. Ben je op tijd op het sportpark om de pasjes en de ballen op te halen om vervolgens een wedstrijd uit te gaan spelen tegen Alliance JO17-1 en om ook nog eens op tijd te vertrekken, mis je een speler. Benjamin was er niet; hoe nou verder, bellen maar, er neemt niemand op; dan toch maar vertrekken 10 minuten later dan was afgesproken. Arriveren we in Roosendaal bij het sportpark van Alliance krijg je een telefoontje; de leider van het A1 met de mededeling dat ik de verkeerde pasjes bij heb. Dus of ik die even kon komen omruilen, de jongens verteld dat ik even op en neer moest naar de Fendert en dat ze de scheids even moesten inlichten dat de pasjes er aan komen.

Aangekomen op ons sportpark stond de leider in kwestie al te wachten bij de poort, ik vroeg nog: heb je Benjamin nog gezien, maar het antwoordt was nee. Toch Ferdy maar even bellen dat ik er maar even langs rijdt om te kijken of hij nog thuis was, maar Ferdy antwoorde: hij is hier, hij heeft jou een mail gestuurd dat hij rechtstreeks zou gaan. Oké, vol gas terug en tien minuten na het fluitsignaal kwam ik aan om het stokje van Ferdy over te nemen. Ik zag dat we het moeilijk hadden en dat Alliance niet voor niets bovenaan staat; een zeer gedreven ploeg waar veel voetbalpassie in zit. Ze scoren per wedstrijd minimaal 5 doelpunten waar het bij ons de laatste weken niet wil lukken om één goal te maken. Het was met de rust dan ook al 4-0 voor de thuisploeg. De jongens in de rust duidelijk gemaakt dat je kan verliezen van zo’n ploeg maar met wat meer inzet en concentratie en de wil om te spelen zou je wel wat meer tegenstand kunnen bieden zodat het geen walk-over zou worden. Zo was het dat we de tweede helft iets sterker begonnen en Alliance van ons doel konden houden tot we weer een tegentreffer moesten incasseren en het potje voetbal op een 7-0 nederlaag eindigde. Was het zo’n dag? Collectief gefaald tegen een zeer sterke en zekere titelkandidaat.

Volgende week spelen we thuis tegen Unitas: hopelijk tappen we dan uit een ander vaatje waar nog wel punten in zitten voor ons.