09-04-2017: De Fendert JO17-1 - VVC'68 JO17-1G

De Fendert JO17-1 - VVC'68 JO17-1G

Zaterdag een thuiswedstrijd tegen VVC voor de jongens van JO17-1. Uit hadden we gewonnen, dus dat moest thuis ook maar gebeuren. Toen was het de eerste wedstrijd na de winterstop, vandaag de eerste wedstrijd na het verschrikkelijke nieuws wat ons donderdag ter oren kwam. Onze zeer gewaardeerde terreinmeester en liefhebber van de voetbal Geert Knook is overleden. Een groot verlies voor onze vereniging maar ook daarbuiten. Er werd mede gedeeld dat bij alle thuiswedstrijden een minuut stilte zou worden gehouden. Omdat Tim, de kleinzoon van Geert, bij ons in het team speelt zouden wij met rouwbanden spelen. Voor de wedstrijd hebben we de jongens ingelicht over de rouwbanden en de minuut stilte die gehouden zou worden.

Na de warming-up en de tos werd het een minuut ijzig stil… Ook het respect van de tegenstander was bijzonder te noemen; geen kuchje of wat dan ook was te horen. Hierna moesten we toch aan de strijd beginnen. En zoals altijd beginnen we niet sterk. Veel balverlies en onnauwkeurige passes kwamen ten tonele. VVC wist het ook even niet, dus een gelijk opgaande wedstrijd was een feit. Na ca. tien minuten namen de jongens van de Fendert toch het heft in handen en begonnen wat plaagstootjes uit te delen. Maar de keeper van VVC stond goed op zijn plaats dus bleef de 0-0 stand nog op het bord staan. Ook VVC kwam wat meer uit hun schulp, maar onze achterhoede en keeper stonden hun mannetje en loste de aanvallen goed op en zelfs nog zo goed dat daar een aanval uit ontstond. Over rechts gingen we goed door en werd de bal voorgezet. Deze kwam in de kluts terecht en uiteindelijk voor de voeten van Floris die hem goed hard binnen schoot: 1-0. Dit was ook de ruststand. Daarin de jongens erop gewezen dat we in de tweede helft er gelijk ‘bovenop moesten zitten’.  Na het welverdiende kommetje siroop werd daar gehoor aan gegeven. Ook VVC kwam sterk uit de startblokken en zoals gezegd het was een gelijk opgaande wedstrijd. Toch na zo’n tien minuten voetballen kregen we uit een goed opgezette aanval een penalty. Kenzo schoot de bal tegen de hand van de speelster van VVC en de scheids wees naar de stip. Deion nam plaats achter de bal en schoot het leer onberispelijk achter de keeper: 2-0. Hierna hadden we het heft in handen genomen en zouden we de wedstrijd uitspelen, tot zo’n zeven minuten voor tijd VVC een vrije trap kreeg toegewezen recht voor de goal. Jordy zette de muur weg en de bal werd geschoten. Helaas butste de bal net voor hem op zodat hij hem niet klemvast had maar tegen zijn borst weer naar voren schoot. VVC kon de rebound benutten: 2-1. Iedereen van onze verdediging bleef staan en had hier duidelijk niet op gerekend. Maar goed, dan wordt het nog spannend want VVC rook bloed en gingen voor de gelijkmaker. Onze boys bleven rustig en goed combineren en met nog zo’n twee minuten op de klok was de keeper van VVC van slag denk ik. Hij had al meerdere acties gehad door de bal vrij lang aan zijn voeten te houden en dat liep elke keer net goed af. Maar nu ging hij tot aan de middenlijn lopen met de bal die hij al tien keer had kunnen wegschoppen maar kon hem niet kwijt was zijn reactie. Dus Bart rook zijn kans en ontfutselde de bal en schoot hem van zo’n vijfentwintig meter binnen: 3-1. VVC gaf de moed op en de overwinning was op zak voor onze boys.

Een overwinning die we opdragen aan Geert, want wat was het een mooie emotionele wedstrijd. Zeker één die niet vergeten gaat worden.