09-10-2016: De Fendert JO17-1 - DSE JO17-1

De Fendert JO17-1 - DSE JO17-1

Na de doordeweekse wedstrijd tegen eerste klasser Hoeven, die we gelijk hebben gespeeld, mochten we het vandaag gaan opnemen tegen DSE. Altijd stugge (moeilijk te overwinnen) tegenstanders uit Etten-Leur, dus het kon een  mooie pot voetbal worden. Het was ook nog eens een duel in de bovenste helft; wij Fendert nr.1, DSE op plaats 3. Van begin af aan was het een gelijk opgaande wedstrijd, wij kregen kansen, maar ook DSE, en in beide gevallen waren de keepers de overwinnaars door goed op te treden. Maar zoals ik al schreef is DSE een stugge tegenstander en werden er leuke duels uitgevochten. Toch was het De Fendert die het doel als eerste wist te vinden en de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Nadat de euforie gedaald was scoorde DSE de gelijkmaker, een foutje in de verdediging ging hier aan vooraf dus 1-1.

Dit was ook de ruststand, waarbij er toch het één en ander recht gezet moest worden. Het was allemaal wat tam van onze kant, misschien de wedstrijd van Hoeven nog in de benen? Wie zal het zeggen maar de gretigheid die we woensdag hadden gezien zagen we vandaag niet echt terug, dus feller de tweede helft in. Zo gezegd zo gedaan en de tweede helft ging van start. Maar je hebt in de voetbal dingen die wel eens tegen zitten; ik noem een zon, regen, wind en een scheids. Ik schreef eerder al dat er duels waren, maar die eerlijk en respectvol aangegaan werden schouder tegen schouder, kopduel noem maar op. Maar elke keer floot deze goede man, of het was op advies van de grensrechter van DSE of leider. Moe wordt je daarvan, kunnen wij er iets aan doen dat we een sterke spits hebben met een breed torso, of snelle middenvelders en een sterke achterhoede, ik denk het niet. Maar het was nu zo dat bijna elk duel van ons werd afgefloten. Dan is het lastig voetballen, zeker als je als team niet lekker speelt want dat moet ook gezegd worden. Kansen die we kregen werden niet benut omdat we de scherpte niet hadden vandaag. Maar opgeven doen de boys niet, dus blijven loeren op die ene kans ,want die komt er hoe dan ook. En dat was ook zo, de 2-1 werd gemaakt en kort daarop de 3-1. De punten zijn binnen dachten we, maar niets was minder waar. DSE begon een slot offensief en ging één op één spelen, alles of niets. Onze jongens waren het even kwijt in deze laatste minuten van dit duel. En DSE rook zijn kans en kwam op 3-2. Maar de veertig minuten die wij spelen in de B waren om, het was tijd, daar dacht onze scheids toch anders over en liet maar liefst een kwartier langer door spelen vanwege blessures die DSE had opgelopen. Dus alles naar voren en een hoge bal werd terug gekopt en ging tergend langzaam langs onze doelman die hier niet op had gerekend: 3-3. Meteen daarna floot de scheids af. Verdiend gelijkspel? Ik denk van wel gezien het spelbeeld dat wij hebben laten zien vandaag. Het was niet het B1 van afgelopen weken. Misschien toch te veel gegeven woensdag? Wij weten het niet, maar er is geen man overboord. We gaan hier aan werken, want aan de positieve instelling van de jongens ligt het niet! En in het kader van de week van de scheids, daar zwijgen we maar over hij is de beslissende factor.

Volgende week zijn we een weekje vrij omdat VVC een baaldag heeft aangevraagd.