10-06-2018: Overgangswedstrijd v.v. de Fendert

Overgangswedstrijd v.v. de Fendert

Op donderdagavond 7 juni stonden we op Sportpark De Fendert stil bij alle jeugdleden die dit jaar overstappen naar de Senioren. En dit jaar zijn dat er nogal wat. Er namen 17 meiden en 16 jongens afscheid van de jeugd.

De meiden werden aan het begin van de avond toegesproken door hun trainer Leon de Haas, die met hen terugkeek naar hun jeugdperiode. Dit meidenteam had zijn oorsprong in 2010 en hebben dus de laatste 8 jaren vele hoogtepunten zowel voetballend als op andere vlakken meegemaakt. Doordat dit hele team doorstroomt wordt er komend seizoen met 3 damesteams gevoetbald. Het damesvoetbal is echt in opkomst, want ook bij de jongere meiden zien we veel nieuwe aanwas al zijn meer talenten altijd welkom.

Bij het officiële afscheid van de jonge mannen nam coach Rob Prein de eindrapporten van de jongens door. Hoewel de cijfers op verschillende onderdelen nog wel eens ver uit elkaar lagen was iedereen toch geslaagd voor de jeugdopleiding.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten door de vice-jeugdvoorzitter Jos Elenbaas.

Hierna kon iedereen het voetbaltenue aan gaan trekken.

De meiden speelden hun overgangswedstrijd tegen het damesteam dat voor de gelegenheid aangevuld was met wat speelsters van MO-17. Ze waren erg aan elkaar gewaagd want de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Helaas waren er 3 van de 17 meiden die afscheid namen verhinderd.

De jongens speelden tegen een all-star selectie van de seniorenteams van v.v. de Fendert. Van de 16 jongere konden er helaas maar 8 aanwezig zijn, door werk, school en andere verplichtingen. De wedstrijd eindigde in een klinkende overwinning van 10 – 1 voor de jeugd. Dit was reden voor de verschillende deelnemende seniorenteams om meteen de onderhandelingen met de nieuwe senioren te starten voor het komende seizoen.

De nieuwe seniortalenten kregen na afloop een barbecue aangeboden waar het nog tot in de late uurtjes erg gezellig was. De start voor hun senioren carrière is gemaakt!!