10-10-2015: Seolto E1 - De Fendert E1

Seolto E1 - De Fendert E1
Vandaag stond de derby op het programma tegen Seolto E1. Dat onze jongens heel de week met het team bezig zijn bleek wel uit het feit dat Robin van zijn spaarcentjes een echte aanvoerdersband had gekocht. Zijn idee was om iedere week iemand aanvoerder te maken. Een aanvoerder die de warming-up leid, contact maakt met de scheids, etc, kortom een verantwoordelijke taak.

Voor dit mooie initiatief mocht Robin vandaag starten als aanvoerder en slaagde daarin met vlag en wimpel. Hij heeft een week om na te denken wie volgende week deze taak mag gaan invullen.

Na de warming-up en de pep talk begonnen we aan de wedstrijd met een compleet team. Redelijk snel kwamen we op achterstand. De leiding denkt dat we nog niet echt wakker waren. De Fendert liet niet de kopjes hangen en kwam op gelijke hoogte door een echt spitsen goaltje. Al snel daarna volgende de 1-2 en de 1-3.
Hier was Seolto niet blij mee en een aantal jongetjes hadden te veel TV gekeken en gingen rollen over het veld, alsof hun iets heel erg was aangedaan. Gelukkig had de scheids dat in de smiezen en werd snel de kop ingedrukt.
Helaas was Seolto genoeg scherp geworden en herstelde snel de achterstand, waardoor we de rust in gingen met een 5-4 achterstand. Dit was mede te danken aan het goede spel van Seolto, maar het team uit de Fendert was ook wel een beetje gemakkelijk en niet slim genoeg.

Na een scherpzinnige en stevige preek begonnen we niet goed aan de tweede helft. De eerste vijf minuten werd veel balverlies geleden, niet de duels aangegaan en onzuiver in de passing. Dit resulteerde in twee tegendoelpunten en een onoverzienbare achterstand van 7-4.
Na deze lange 5 minuten pakte de Fendert het op en ging er vol voor om nog een puntje weg te slepen uit zeuvenbultenland.
De stand kwam nog op 7-5 en ook grote kansen op de 7-6, maar helaas viel het dubbeltje niet de goede kant op. Het was in de tweede helft wel 20 minuten genieten van goed voetbal, fysieke kracht en goede mentaliteit. We hebben ook besloten dit vanaf volgende week van het begin tot het einde te doen. Deze ochtend heeft het eerste overleg al plaatsgevonden met de jeugd coördinator. De tips die hierin zijn gegeven worden deze week verwerkt in de trainingen.
Volgende week staat alweer de eerste return wedstrijd op het programma tegen Zwaluwe. Die kunnen hun veters nu alvast gaan strikken.