10-12-2016: Waarde VR1 - de Fendert Dames

Waarde VR1 - de Fendert Dames

Vroeg in de ochtend gingen wekkers in vele huizen vroeg af. De reden was omdat 14 dames vandaag het veld weer mochten betreden. Onze reis nam ons mee langs de mistige polders naar Waarde. De dames van Waarde zijn een nieuwe tegenstander in onze competitie en dit was onze eerste wedstrijd tegen ze. Een voor een dropen de dames de kleedkamer in. De mist trok langzaam weg, ondanks dat de zon het niet kon winnen van de bewolking.

De dames van Waarde zijn nog niet lang bezig als team, toch maakten ze meteen indruk door goed pressie te zetten op het middenveld. Onze dames waren hier niet op voorbereid en daardoor lukte het de eerste 10 minuten niet om een degelijke aanval op te zetten. Toch was het uiteindelijk Marion die de dames van Waarde op het verkeerde been wist te zetten en via een moeilijke hoek de 1-0 erin legde. Toch was het keer de verdediging van de dames van Waarde waar we op stuitte. Al snel viel de 2-0 door Wiets. Door goed samenspel van de dames voorin werd keer op keer het net gevonden. De 3-0 was tevens voor Wietske. 4 en 5 legde Marion er in en Tess had de 6e. Waarde kreeg nog een penalty aan het einde van de 1e helft. Deze werd netjes benut en een prima spelende Marjet was helaas kansloos. Met 6-1 gingen we de rust in. De rust was hard nodig om even te herpakken, want voetballend kunnen we veel beter.

Al snel was duidelijk dat de tegenstander een ontzettend leuk team is en alle meiden deden prima hun best voor elkaar. Volgend jaar wordt dit een nog moeilijkere tegenstander. Er viel geen onvertogen woord. De scheidsrechter was een ontzettend aardige man en ook kon er gelachen worden om het af en toe komisch ogende voetbal. De 2e helft hebben ze dan ook prima voetbal geleverd en werd er minder gescoord door de Fendert. Dit was te danken aan een wederom prima verdediging van Waarde en hun aanvoerster die op het middenveld ging staan. Hierdoor kwamen er meer kansen voor Waarde en werd onze verdediging getest. Wederom was het Marion die voor goud ging. Doelpunt 7, 8 en 9 werden prima door haar afgedwongen. In de laatste 5 minuten was er nog een hilarisch gezamenlijk doelpunt tussen Tess en een van de verdedigsters. Deze vierde het doelpunt dan ook gezellig mee. Zo eindigde de stand met 10-1 in het voordeel van de Fendert. Er waren prima invalbeurten van Ankie en Ilse, die beiden terug zijn van blessure. De verdediging was opgebouwd uit Loes, die overigens ook nog spits ging staan in de 2e helft, Caro, Wilmiek en Evy. Middenveld bestond uit Marion, Esther, Mandy, Boukje en Sharon. Spitsen waren Wiets en Tess. Iedereen heeft gedaan wat ie moest doen en zo hebben we elkaar over de streep getrokken.

Onze complimenten voor de dames van Waarde, die hard gevochten hebben en een ontzettend leuk team zijn. We zien jullie graag terug als eerste wedstrijd na de winterstop in de Fendert. We gaan er vanuit dat het dan weer net zo'n leuke wedstrijd gaat zijn als dat we vandaag gehad hebben. Het was geen mooi voetbal, maar zolang er geen gewonden zijn en iedereen het prima naar zijn zin heeft gehad, is dat net zo goed.