11-04-2018: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Timo Roks!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Timo Roks!

Het is een mooie dinsdagavond, lekker temperatuurtje, nog volop licht buiten en er vinden zelfs twee seniorenwedstrijden plaats. Onze Vliegende Reporter heeft een afspraak met niemand minder dan... Timo Roks. Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de degens kruist met Duiveland is Timo immers pupil van de week. Precies op het afgesproken tijdstip arriveert Timo, vergezeld door zijn mama en broertje. Nadat Timo geposeerd heeft voor de traditionele “Pupil van de Week foto”, is het tijd geworden voor het diepte interview en als snel wordt duidelijk dat Timo zich heel goed heeft voorbereid.

Timo, van 19-12-2008, is een zeer gewaardeerde speler van de JO11-2. Timo speelt daar voornamelijk als rechtsmidden, maar soms neemt hij ook de positie in van spits. Zijn voorkeur gaat echter uit naar de rechtsmidden positie. “Dan kan ik lekker rennen, ik kan overal naartoe, aanvallen en verdedigen.” Timo is trots op zijn team, hij vindt dat hij in een leuk en goed team speelt. Timo staat bekend om zijn snelheid, maar zoals hij zelf aangeeft, “Om op snelheid te komen, heb ik wel wat meters nodig.” Onze Vliegende Reporter is verrast door de hoge mate van zelfkennis bij onze pupil. De mooiste herinnering uit zijn prille voetballoopbaan is het kampioenschap met de MP. Timo voetbalt al vanaf zijn vierde jaar, maar is lid van v.v. De Fendert vanaf de dag dat hij het eerste levenslicht zag (vanaf zijn geboorte dus). Zijn favoriete club is Ajax. “Dat is ook wel een beetje om te plagen, want papa en mama zijn voor NAC!” Zijn lievelingsspeler is Christiano Ronalo, “Hij scoort veel en kent goede trucjes.”

Timo zit in groep 5 van de Julianaschool, bij meneer Richard. Hij vindt meneer Richard een aardige meneer, die streng kan zijn, wanneer dit nodig is. Zijn lievelingsvakken op school zijn Leskracht (zaakvakken) en uiteraard de pauze, “Want dan gaan we altijd voetballen.” Op de vraag van onze Vliegende Reporter wat hij later wil worden, antwoordt Timo resoluut: ”Profvoetballer!”. Wanneer onze Reporter voorzichtig vraagt of hij nog een andere optie achter de hand heeft, wanneer dit niet doorgaat, antwoordt Timo weer direct: “Miljonair!” “Nou eigenlijk wil ik profvoetballer worden om miljonair te worden, dus als ik geen profvoetballer wordt, moet ik iets anders bedenken om miljonair te worden.” Onze Reporter is even beduusd van zoveel kinderwijsheid! Zijn lievelingseten is Pizza, mèt salami en knoflook en hij luistert graag naar muziek van de Snollebollekes.

Wij wensen Timo heel veel succes zaterdag, bij de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de Week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!