11-10-2017: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Joost Elenbaas!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Joost Elenbaas!

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag de strijd aanbindt met Krabbendijke, is niemand minder dan... Joost Elenbaas onze pupil van de week. Onze vliegende reporter sprak Joost op een donderdagavond. De training van JO11-1 was net begonnen en het viel onze reporter op dat Joost fanatiek en geconcentreerd de warming-up deed. Onze pupil onderbrak echter toch de training voor dit diepte interview.

Joost speelt dus in de Fendert JO11-1 en daar is hij op meerdere plaatsen inzetbaar. Meestal speelt Joost aan de rechterkant van het middenveld. De voorkeur van Joost gaat hier ook naar uit. “Op het middenveld vind ik het fijn voetballen, omdat je veel kan bewegen, je wordt dan ook lekker moe.” “Ik heb ook wel eens in de spits gevoetbald, maar dan werd ik veel minder betrokken bij het spel”. Onze vliegende Reporter heeft in de gaten dat we hier te maken hebben met een jongen die erg veel plezier beleeft aan het voetbalspelletje, en zijn woorden zorgvuldig afweegt.

Joost is rechtsbenig. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn snelheid en conditie. Ook beschikt Joost over een gezonde portie felheid. Het mooiste moment uit zijn nog prille carrière, is het behalen van het Kampioenschap, vorig seizoen. De favoriete club van Joost is PSV.  Zijn favoriete speler is Arjen Robben. “Ik vind dat Robben altijd heel mooi voetbal speelt”.

Joost, van 26 januari 2007, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal.  Dit is zijn 6e seizoen. Joost zit op de Julianaschool in groep 7 bij juf. Reedurs. Zijn favoriete vak op school is rekenen: “dat kan ik nu eenmaal goed en ik vind het leuk.” Helaas kon onze Joost zijn rekentalent niet laten zien op school vandaag, want de meneren en juffen staakten. “Ik ben dan maar gaan zwemmen in de Oester, voor 1 euro kon je erin”. Wanneer onze vliegende Reporter Joost vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Pizza!”

Wij wensen Joost veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!