12-03-2016: SC Gastel E3 - De Fendert E2

SC Gastel E3 - De Fendert E2

De Fendert E2 mocht zaterdag 12 maart aantreden in en tegen Gastel tegen de plaatselijke E3. De stand op de ranglijst vertelde ons vooraf dat de teams in deze competitie aardig aan elkaar gewaagd zijn. En dat bleek ook het geval op Sportpark "Blankershove". Na het laatste fluitsignaal moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt. Met dit punt was Gastel tevreden, maar bij De Fendert waren toch wat teleurgestelde koppies te zien: er had meer in gezeten...

De Fendert nam vanaf de eerste minuut het initiatief en zorgde voor veel druk op de tegenstander. E2 werd voornamelijk gevaarlijk via afstandsschoten. Niels, Wouter, Robyn en Mareno kregen in de eerste helft prima mogelijkheden om de score te openen, maar helaas zonder resultaat. Positief punt was het feit dat er geen enkele kans weg gegeven werd aan Gastel.

Na rust ging De Fendert verder waar het gebleven was. Een spannende tweede helft was het gevolg. In de 13e minuut kwam Gastel goed weg, toen Thijme een prima genomen vrije trap op de kruising schoot. Even later was er puik keeperswerk van de Gastelse doelman na een geweldige poeier van Wouter. De Fendert kreeg veel corners, maar de bal wilde er niet in. Twee minuten voor tijd was daar de eerste goede kans voor Gastel, maar gelukkig kon Davey deze bal tegenhouden. En zo stond na 50 minuten spelen dezelfde stand op het scorebord als waarmee de wedstrijd begon: 0-0.

De Fendert heeft zaterdag hard gewerkt. De "gouden driehoek" Davey-Lois-Jord speelde vandaag foutloos, erg knap gedaan! De technische staf weet waaraan gewerkt moet worden: het scoren van doelpunten. We gaan hiermee met z'n allen aan de slag. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd, ditmaal tegen Schijf. Tot volgende week!