13-02-2016: De Fendert F1 - Moerse Boys F1

De Fendert F1 - Moerse Boys F1

Op een frisse, maar toch aangename zaterdagochtend mocht De Fendert F1 het 13 februari opnemen tegen Moerse Boys F1. In afwezigheid van Yannick (wintersportvakantie), maar MET F2 speler Martin, ging De Fendert voortvarend van start. Al vroeg in de wedstrijd wist De Fendert op 1-0 voorsprong te komen door een doelpunt van Dani, die een voorzet van Joost prima afrondde. F1 had het betere van het spel en kreeg een aantal mogelijkheden in de eerste helft om de score verder uit te bouwen. Zo was er een mooi afstandsschot van Kai met zijn linkerpoot en een snoeiharde knal van Dani op de lat. Met een minimale voorsprong ging De Fendert de rust in.

Volgens één van de aanwezige oma's was het "een leuke pot om naar te kijken, maar was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld". Moerse Boys kwam beter uit de rust en kreeg meteen een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Een speler van de Zundertse formatie ging alleen af op keeper Seth, die met een knappe redding zijn team op de been hield. Aan de andere kant verzuimde Dani  1 tegen 1 de 2-0 te maken na een prachtige aanval via Milan en Joost. Met een knappe kopbal uit een corner wist Moerse Boys de gelijkmaker te maken: 1-1. De Fendert ging niet opzij en kon via een vrije trap en eigen doelpunt van Moerse Boys even later weer op een 2-1 voorsprong komen. Lang kon De Fendert helaas niet genieten van deze voorsprong, want als snel werd het weer 2-2. De tweede helft was een open wedstrijd geworden met kansen over en weer. Met een schitterende goal kon Moerse Boys 10 minuten voor tijd op 2-3 voorsprong komen, onhoudbaar voor keeper Seth. Helaas zakte F1 na dit doelpunt in elkaar en kon Moerse Boys met nog 2 goals de eindstand van 2-5 op het scorebord brengen. Er had vandaag meer ingezeten voor De Fendert F1, maar wellicht waren dit de naweëen van Carnaval...

Volgende week krijgt De Fendert de kans om zich te herstellen tegen Internos in Etten-Leur.