13-09-2015: De Fendert 1 - DFS 1

De Fendert 1 - DFS 1

De Fendert heeft zich, in zijn seizoen ouverture thuis, voor de trouwe aanhang uitstekend gepresenteerd. Het bezoekende DFS werd resoluut en overtuigend naar Burgh-Haamstede teruggestuurd. 90 minuten lang knokte The Red Machine voor iedere meter en speelde het als een hecht collectief. De mannen van Van Buuren stonden, zoals dat in voetbaljargon heet, "goed" en startten prima. Er werd begonnen met in de goal Ronald, een achterste linie met Ralph, Justin, Jaro, Wouter.

Het middenveld werd bezet door Frank, Bart en Mitchell en voorin speelden de balvaste Nick en de razendsnelle Koen en Robert.

Vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Lam uit Almkerk, die overigens uitstekend leiding aan de wedstrijd zou geven, golfde het spel op en neer. DFS was zichtbaar gekomen om zich niet in te graven en probeerde met lange ballen in de omschakelmomenten hun spitsen te bereiken. Dat leverde een aantal mogelijkheden op, net zoals er mogelijkheden waren voor de Fendert.
Langzaam kreeg de Fendert toch de overhand en toen in de 25e minuut Robert door een prima pass van Mitchell voor de keeper werd gezet, Robert de bal op de paal mikte en de attente Koen de terugspringende bal binnen tikte was de 1-0 op dat moment, gezien het spelbeeld, logisch.
DFS rechtte de rug en kwam een aantal malen gevaarlijk dicht in de buurt van Ronald, maar die gaf geen krimp. De Fendert voelde dat de strijd even dreigde te kantelen en gooide nog meer energie in de strijd.
Na een half uur spelen, werd een vrije trap, een meter of 20 van de goal kort, snel genomen, de scheidsrechter paste tot 2 keer de voordeelregel goed toe, zodat Nick door de DFS verdediging slalomde en de 2-0 beheerst naast de keeper binnenschoof.
Voor de thee had de strijd definitief beslist kunnen zijn, want een aantal grote mogelijkheden werd nog niet verzilverd.
Na de thee ging de Fendert weer energiek van start en het was wachten op de verlossende 3-0.
Die kwam er rond de 70 minuut, toen Robert fraai de diepte in werd gestuurd en feilloos langs de uitlopende keeper binnen schoot. Het was dezelfde Robert die niet veel later, de assist verzorgde voor de 4-0.
Links vanaf de achterlijn, werd de bal zuiver naar de wachtende Bart gepast en Bart had weinig moeite om de bal over de lijn te werken.
De trouwe Fendert aanhang veerde , wat een weelde en wat een fraaie doelpunten!
Nadat DFS, dat overigens uiterst sportief bleef strijden voor een beter resultaat, uit een vrije trap 4-1 maakte, was het laatste woord toch aan de Fendert.
In de 80e minuut ging Robert op rechts goed door, legde de bal keurig terug op Mitchell en die schoot de bal snoeihard tegen de touwen 5-1.

Een prima prestatie van de Fendert, volgende week staat de uitwedstrijd tegen Den Bommel op het programma.