13-09-2015: De Fendert MB1 - MOC '17 MB1

De Fendert MB1 - MOC '17 MB1

Dit najaar speelt de MB1 van vv de Fendert in de 1e klasse. De kampioensselectie van het voorjaar is enigszins gewijzigd, Yasmina is gestopt vanwege school, Noa vanwege een blessure en Angeline is aangetrokken van dames zondag. Na 2 verloren bekerwedstrijden, tegen een hoofdklasser en een 1e klasser, beiden uit Breda, stond nu de 1e competitiewedstrijd tegen MOC '17 MB1 op het programma. Op het hoofdveld, met lekker weer hadden we dit seizoen nog niet verloren, dus dit wilden we graag zo houden.

De 1e helft werd er veel op het middenveld gespeeld, waarbij wij 2 hele grote kansen creëerden, maar er in slaagden om deze recht op de keepster te schieten, zodat zij gemakkelijk kon redden. Zodoende gingen we met de beginstand de rust in.
Of het de aanwijzingen van de coaches waren of de peper in de ranja, weten we nog niet, maar onze talenten knalden de kleedkamer uit. Direct vanaf hun aftrap veroverden we de bal en helaas voor ons kreeg Babette de bal niet goed mee en de verdedigster nog een keer uitspelen was teveel gevraagd.
Na zo’n 7 minuten kreeg Babette de bal goed mee van Frederique en na een afgemeten voorzet brak Demi de ban en stond de 1 – 0 op het bord. Weer 5 minuten later veroverde laatste vrouw Britt de bal, speelde Demi strak aan, die Babette alleen op de keepster af stuurde, weer op de keepster schoot, maar gelukkig voor ons, ging de bal door de benen van de keepster wel het doel in en stond de 2 – 0 op het scorebord. Even later werd Babette gehaakt in de 16 en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Peter Knook voor een terechte penalty. Deze werd door Angeline onberispelijk binnen geschoten 3 – 0. Na een sterke individuele actie van Hannah op rechts, trok ze de bal laag over de grond terug naar Angeline, die de bal beheerst in de lage, verre hoek schoof 4 – 0. Hierna kregen we 2 tegenaanvallen van de Bergse tegenstanders, maar deze werden koel en vakkundig onschadelijk gemaakt door de sterke verdediging en keepster. Na een corner kwam de bal voor gelegenheid rechtsback Floor en die zette met een bekeken schoot haar handtekening onder de 5 – 0 eindstand. De 2e helft werd er weer sterk geduelleerd en slim gevoetbald op het middenveld. Er werden zeer veel kansen gecreëerd, alleen stond het vizier iets teveel naar rechts. Of het doel te veel naar links.
Ook zagen we een aantal zaken terug waar we regelmatig op trainen. En dat stemt de technische staf en het talkrijke publiek zeer tevreden. Het 1e had goed naar ons gekeken, want ook zij scoorden 5 keer.