13-10-2015: METO C1 - De Fendert C1

METO C1 - De Fendert C1
Vandaag mochten we afreizen naar Hoogerheide om tegen Meto te gaan strijden. Onze boys van de C1 dachten het met een tamme warming- up het wel te gaan redden tegen Meto. Zo werd er nog even de week die achter ons lag besproken; want je maakt veel mee in een week, zeker op school. Maar alle gekheid op een stokje, in de kleedkamer zette Ferdy nog even het belang van de wedstrijd uiteen.

Na een grondige inspectie van de scheids, die met de passen in de kleedkamer kwam en de naam noemde zodat de jongens hun geboorte datum moesten zeggen, konden we gaan starten. Zoals altijd is het begin van de wedstrijd fel van onze kant, wat na zo’n 10 minuten afneemt waardoor de tegenstander in de wedstrijd kan komen. Al snel keken we dan ook tegen een achterstand aan. Het veld: kunstgras, fantastisch mooi was het niet dat er een kuub of 20 teveel aan rubber op lag, resulteerde in blessures. Dus de rust in met een achterstand. De tweede helft zouden we het anders gaan aanpakken: meer strijd in de duels en verzorgder gaan spelen. Dit gebeurde ook en zo kwamen onze jongens op gelijke hoogte; 2-2. We hadden zoiets van ‘de wedstrijd kantelt onze kant op’, maar dat veranderde heel snel door ‘wazig’ optreden van onze arbiter. Hij gaf een vrije trap aan Meto net buiten de zestien. Met opgeheven hand (duidelijk zichtbaar) zette hij de muur op 9 meter en floot. In één streep zonder te worden aangeraakt in het doel en hij wees naar de middenstip. Ferdy (de rust zelve) wilde de scheids spreken. U stond met uw hand omhoog dan is het toch indirect scheids, waarop deze antwoord: “ik wees dat het in het voordeel was van Meto en de overtreding was goed voor een directe bal”. Hierna was onze keeper even van slag door weer een dubieuze vrije trap die in de korte hoek niet goed door hem werd gepareerd. Kortom de gretigheid van onze jongens was niet helemaal aanwezig en dat in combinatie met het veld en scheids kom je tot een uitslag van 5-3. Volgende week gaan we weer uit en wel naar Kloetinge, hopelijk is er dan wel de scherpte en concentratie want onze jongens kunnen het, dat hebben ze al bewezen dit seizoen, succes jongens !