13-11-2016: De Fendert JO17-1 - Unitas'30 JO17-2

De Fendert JO17-1 - Unitas'30 JO17-2

Wat hebben we een mooi sportpark, zo in alle vroegte met wat rijp op de velden is dat een mooi aanzicht. Het zonnetje erbij maakt dit een mooie zaterdag om een wedstrijdje te voetballen. Zoals in eerdere verslagen geschreven stond, draait het B1 niet optimaal en zijn er verschillende wedstrijden verloren gegaan. Daar wilden wij vandaag een ommekeer in gaan maken. We weten dat het erin zit maar dan moeten de gezichten wel allemaal dezelfde kant op staan. Vandaag moest dat gebeuren in het thuisduel tegen Unitas’30. Dus na de warming-up en de pasjes controle konden we van start gaan.

Het was meteen de Fendert B1 die het heft in handen nam door goede combinaties en counter voetbal waardoor we gelijk al gevaarlijk waren voor het doel van Unitas. Maar ons mankement, wat ons de laatste weken al parten speelt, is het maken van die kansen en zo ook vandaag. Unitas die zo af en toe eens over de middenlijn kwam vond het wel prima gaan zo en roken zelfs bloed. Na een vrije trap, omdat een speler van ons een overtreding had gemaakt, werd er even niet goed opgelet achterin en kon de rechtsbuiten van Unitas de bal hard voor het doel schieten waar hij nog werd weggewerkt maar in de rebound toch langs onze doelman werd geschoten: 0-1. Een domper en dat zag je bij de jongens ook op hun gezichten, hoe kan dat nu, we zijn sterker en dan zoiets. Maar goed, de draad werd weer opgepakt en het geloof kwam bij de jongens ook weer terug. Het was immers nog best lang tot aan de rust en zeker tot het einde van de wedstrijd. En na een groot aantal kansen, waarbij gezegd moet worden dat de doelman van Unitas steeds goed stond en de ballen naast zag gaan of tegenhield, gingen we met 0-1 de rust in. In de rust duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, maar dat het wat scherper moest, zeker voor de goal omdat we een legio aan kansen onbenut hebben gelaten. En zo gezegd zo gedaan.

We begonnen de tweede helft weer sterk maar Unitas wilde de drie punten toch ook graag mee nemen naar Etten-Leur en bood goed tegenstand. Tot een minuut of tien in de tweede helft waarbij onze spits Deion de bal op de rand van de zestien ingespeeld kreeg, draaide naar zijn rechter en verwoestend de bal in de kruising schoot: 1-1. Eindelijk, wat een opluchting voor de jongens en voor ons als leiders. Ze pepten elkaar nog maar weer eens op en de rood-witte trein begon weer te bulderen. Op volle stoom werd het doel van Unitas weer gezocht om de verlossende tweede goal te scoren. Unitas wist het even niet meer en de Fendert kon daar van profiteren. Na een overtreding op één van onze spelers was het op vijfentwintig meter Colin die achter de bal ging staan om de vrije trap te gaan nemen. Met een korte aanloop schoot hij de bal wederom in de kruising: 2-1. Dit mochten we niet meer weggeven. Maar we moesten zeker nog een kwartier spelen en Unitas wilde het er ook niet bij laten zitten en begon aan te dringen. Dat houdt in dat er ruimtes ontstaan achterin bij hen en daar maakten wij dankbaar gebruik van. Met nog zo’n vijf minuten te spelen was het op een goede voorzet Floris die de bal intikte en de stand op 3-1 zette. De drie punten blijven in de Fendert en het ‘spook’ wat ons achtervolgde is hopelijk ook verdreven. Goed gespeeld jongens! Een groot compliment naar heel de groep en laten we dit voortzetten.

Volgende week spelen we weer thuis tegen Meto om 11.00 uur.