14-03-2018: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Ronan Otto

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Ronan Otto

Het is een ietwat frisse dinsdagavond. Na een dag van regen, klaart het ’s middags op en ’s avonds kunnen de jongens van JO11-1 onder perfecte omstandigheden hun training afwerken. Na een (veel te) lange winterstop hebben inmiddels ook de diverse jeugdteams de competitie hervat. JO11-1 begon als kersverse 1e klasser met een driepunter tegen MOC’17 en aanstaande zaterdag staat de match tegen RSV voor de deur. Onze “Vliegende Reporter” heeft een afspraak voor een diepte interview met niemand minder dan Ronan Otto. Wanneer onze reporter de training van JO11-1 nadert, krijgt Ronan direct toestemming van trainers Robert en Jelle om de training even te onderbreken, zodat onze Reporter zijn werk kan doen.

Wij spreken Ronan op veld 2. Ronan maakt deel uit van het succesvolle JO11-1 team van De Fendert. De positie die Ronan daarin inneemt is centraal-achterin. Hoewel Ronan ook in de spits heeft gespeeld, vind hij de positie achterin fijner. “Ik vind het leuk om de bal af te pakken van mijn tegenstander.” Ronan is bezig aan zijn 2e seizoen als voetballer. Zijn mooiste moment is het kampioenschap met de JO11-1 voor de winterstop. De favoriete club van Ronan is Ajax en zijn favoriete speler is De Ligt. Op de vraag van onze Reporter of papa invloed op deze keuze heeft gehad zegt hij “Nee hoor”.

Ronan, van 18 januari 2007, zit in groep 7 van de Springplank. Zijn juf is juf Amanda en zijn meneer is meneer Joeri. Hij vindt beide leerkrachten aardige mensen. Zijn favoriete vakken op school zijn Rekenen en Spelling. “Ik vind het fijn om met Rekenen lekker door te werken en met Spelling leer ik veel.” Onze Reporter merkt op dat onze pupil een hele leergierige jongen is. Ronan’s droom is om ooit profvoetballer te worden. Onze Reporter hoopt natuurlijk van harte dat Ronan hierin gaat slagen. Overigens geeft Ronan aan dat hij naast voetbal geen andere hobby’s heeft. Het is alleen voetbal wat de klok slaat.

Wanneer onze vliegende Reporter Ronan vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Biefstuk”  en op de vraag of hier nog iets bij moet zegt hij resoluut “Friet!” Ronan zou ook heel graag kok willen worden. “Ik heb thuis wel eens gekookt en dat vond ik heel leuk”. Op de vraag van onze Reporter wat hij toen heeft klaargemaakt antwoordt Ronan: “Biefstuk natuurlijk!”

Wij wensen Ronan veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!