14-05-2017: JO13-2 kampioen!

JO13-2 kampioen!

Het is zaterdagochtend 13 mei 2007, de laatste competitie dag van het seizoen 2016/2017. Voor vv De Fendert JO13-2 de laatste kans om kampioen te worden.
We moesten al vroeg vertrekken. Om 7:45 uur stond het vertrek gepland vanaf de parking van vv De Fendert. Na wat vertraging zijn we in colonne vertrokken naar vv Roosendaal. Het hele seizoen hebben we al kunnen rekenen op ons eigen legioen, dus ook vandaag. Prachtig om te zien dat zoveel ouders elke week betrokken waren bij het team.

Aangekomen bij vv Roosendaal hebben we onze kleedkamer opgezocht en een voorbereidend gesprek gehad op de wedstrijd en tevens de opstelling bekend gemaakt. Door blessures hebben we vandaag Thijme gevraagd als gastspeler.
De ziekenboeg, maar wel aanwezig, waren Tijn en Mare. Helaas voor deze twee waardevolle spelers voor ons team.

De wedstrijd was begonnen en door een niet al te sterk keepers optreden van Roosendaal werd het al snel 0-1 door Dylan. Dit gaf enigszins wat meer rust.
Niet snel daarna werd het 0-2 door een prima aanval en goed spitsen werk van Collin.
Na nog wat kansen gehad te hebben, waaronder ook een gemiste penalty, wist uiteindelijk onze goalgetter Finn voor de derde maal de touwen te laten bollen van het doel van Roosendaal. Met deze comfortabele stand gingen we ook de rust in.

Tja, wat moet je in de rust zeggen tegen 11/12 jarigen die zelf al weten dat het kampioenschap binnen handbereik is. Eigenlijk niets, maar een coach zou geen coach zijn zonder een aantal clichés eruit te gooien. Dus het ‘’kom op mannen’’ en ‘’Blijf scherp’’ was ook het verhaal in de rust.

Na rust kwamen we slecht uit de startblokken. Het spel was een beetje onder de maat en dit resulteerde ook in een tegengoal. Dit bracht de stand op 1-3. Het zal toch niet…..

Eindelijk waren we wakker geschud en het duurde niet lang voordat onze goalgetter de 1-4 weergaloos in knalde. Op dat moment deed de Nederlandse Spoorwegen ook haar plicht (Insiders begrijpen waarom). Al snel volgde, wederom door Finn de 1-5 en op dat moment beseften we dat het kampioenschap een feit was.

Na het eindsignaal kon het kampioensfeest beginnen met spandoek, champagne en partypoppers.

Om 12:00 stond de huldiging op het programma. De kampioenen werden in het zonnetje gezet en ontvingen een medaille en mochten daarna nog friet eten.
De leiders hadden zich afgezonderd aan de bar om daar hun emoties te bedwingen onder het genot van een natje en een droogje. Dat is gelukt kan ik je vertellen !

Ik wil dit fantastische seizoen, waarin we in de najaar competitie ook al met een gelijk aantal punten waren geëindigd met de kampioen, afsluiten door een ieder bij naam te bedanken.

Bedankt Tygo Haak, Koen Verbiest, Florijn Vugt, Daan Vroegop, Josuha Elenbaas, Robin v/d Weerd, Mare Westerink, Yorick Leijten, Tijn Albers, Stijn Lenselink, Dylan Nijhoff, Collin Gijtenbeek, Finn Woolard.