15-08-2018: Impact AVG op de Voetbal.nl app (en de KNVB Wedstrijden app) voor leden onder 16 jaar

Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt o.a. dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van de kinderen onder 16 in de Voetbal.nl en KNVB Wedstrijdzaken app (maar ook voor de website van v.v. de Fendert).

Wie kan deze gegevens, waaronder de spelersfoto, in de app dan wel wijzigen? Als kinderen onder de 16 jaar zijn, is het aan de ouders de gegevens aan te passen. Maar kinderen moeten wel zelf hun programma zien. En als ouder wil je ook niet als je kind inloggen in de app, want dan mis je je eigen programma.

Kern van alle oplossingen is dat het vaak noodzakelijk is, dat zowel het mailadres van ouders als van het kind bekend zijn bij v.v. de Fendert. Voor de meeste kinderen onder de 16 jaar is dit nog niet het geval. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de ledenadministratie onder vermelding van naam lid en lidnummer (of geboortedatum). Stuur hiervoor een e-mail naar ledenadm@vvdeFendert.nl.

Meer informatie voor ouders rondom het wijzigen van persoonsgegevens kan je terugvinden via deze link.

Algemene informatie over de “Voetbal.nl app”:

Uitslagen, standen, programma’s, man-of-the-match, wie rijdt er en in welke auto is er nog plek… en nog veel meer. Die gegevens vind je allemaal terug in de Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website. Met de app ben je altijd direct op de hoogte van al het nieuws van jouw eigen team en van jouw favoriete clubs, spelers en andere teams. Maak je nog geen gebruik van Voetbal.nl? Dan kun je de app downloaden en je registreren met het e-mailadres van jou, wat bij de ledenadministratie van v.v. de Fendert bekend is.

Niet onbelangrijk, kijk in de Voetbal.nl app ook direct goed naar de instelling voor jouw ‘zichtbaarheid’. Want daarmee bepaal jij of je door andere spelers als “player of the match” gekozen kan worden en of jouw foto en naam ook zichtbaar zijn in de app (en eventueel op de website van v.v. de Fendert). Toch veel leuker als je alle foto’s en namen van je teamgenoten of andere teams terugziet in de app?! De zichtbaarheid pas je in de app aan bij Instellingen – Mijn persoonsgegevens. Ben je onder de 16 jaar, dan kunnen alleen jouw ouders deze gegevens aanpassen. Meer informatie over de aanpak hiervoor staat hierboven beschreven.

Wil je met een ander e-mailadres inloggen in de app of is jouw persoonlijke e-mailadres nog niet bij ons bekend? Neem dan even contact op met ons en geef dan aan welk e-mailadres wij als club voor je moeten vastleggen. Stuur hiervoor een e-mail naar ledenadm@vvdeFendert.nl.