16-04-2016: De Fendert 2 - Heerjansdam 3

De Fendert 2 - Heerjansdam 3

Op veler verzoek een uitgebreide rapportage van de wedstrijd tussen De Fendert 2 en Heerjansdam 3. Een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft werd met een 0-1 stand afgesloten en De Fendert leek een teleurstellende middag tegemoet te gaan. Uiteindelijk blijken de reserves na 90 speelminuten een riante positie te hebben verworven om nacompetitie te gaan spelen voor een plekje in de 1e klasse. Eindstand 5-1 en op andere velden gunstige uitslagen. De 3e periode mag het elftal niet meer ontgaan.

De eerste helft begon uitstekend. Kansen genoeg, maar na 45 minuten konden de groen-zwarten uit Heerjansdam met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

In de rust werden de neuzen even dezelfde kant op gezet. De enige voldoende in de eerste helft, gaf feilloos aan waar het in de eerste helft aan mankeerde. Er stond geen team, maar een stelletje zeikerds die niet het lef hadden om het vuur uit de sloffen te lopen. Dat veranderde wel in het tweede bedrijf. Het elftal begon uitermate sterk en binnen 10 minuten was de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Uitgerekend captain Bart, met wat vage roots in Heerjansdam, wist na welgeteld anderhalve minuut, op aangeven van Serge, de gelijkmaker al binnen te schieten. Een goede 2 minuten later was het Sven die de 2-1 al op het scorebord kon aantekenen. Heerjansdam kwam er niet meer aan te pas. Achterin speelden Rick en Thomas een goede partij, en Frank kwam steeds meer aan aanvallen toe. Maikel was een goed uur uitblinker, maar het tempo in het 2e ligt dusdanig hoog dat hij zich moest laten wisselen. De 4-1 stond toen al op het scorebord. Eerst had Janko ruim de tijd om de goede hoek te kiezen om zijn goaltje mee te pikken en niet veel later had ook Nick zijn doelpunt te pakken. Uit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en vrijwel op de doellijn wist hij de bal tegen de touwen te drukken. Er volgden nog enkele mooie kansen en Heerjansdam geloofde het verder wel. Af en toe kwamen ze er wel uit, maar in de omschakeling kregen we diverse mogelijkheden de score verder uit te bouwen. Hassan benutte uiteindelijk 1 van die buitenkansjes door goed door te gaan en de bal in de kruising te schieten. De concurrentie binnen het elftal neemt toe. De bank maakt het elftal sterker. De groep verdient voor de 2e helft zeker de complimenten, maar ze moeten ook beseffen dat ze tot meer in staat zijn wanneer ze een hele wedstrijd zo kunnen spelen. Jezelf wegcijferen voor het teambelang. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat het team op een 3e plaats en in de laatste periode 6 punten voor met een doelsaldo van +14 ten opzichte van de concurrentie!! Een plek in de nacompetitie lijkt niet meer te missen. Promotie naar de 1e klasse?? De jongens hebben weer zin in een feestje en blijken dan tot veel in staat. Volgende week met z’n allen naar Willemstad om het 1e aan te moedigen en de week daarna de periode veilig stellen, thuis tegen Rijsoord!

Ben & Ruud