16-04-2016: ST TPO/VOV E1 - vv de Fendert E2

ST TPO/VOV E1 - vv de Fendert E2

Zaterdag 16 april mocht De Fendert E2 in Moerdijk opdraven tegen koploper ST TPO/VOV E1. Met nog twee wedstrijden te gaan en 1 punt achterstand achter deze tegenstander moest er vandaag gewonnen worden om aanspraak te maken op het kampioenschap. De technische staf had er voor gekozen om ontspannend naar deze wedstrijd toe te leven, maar met een goede trainingsweek en een lekkere warming-up zagen de koppies er vandaag goed uit.

De Fendert begon vanaf de aftrap met een prima instelling aan de wedstrijd, wat meteen al een goede kans van Niels opleverde. Al snel kwam De Fendert op 0-1 voorsprong door een vrij trap van Jord van grote afstand, waar alle spelers van TPO/VOV zich op verkeken. E2 was duidelijk de betere partij. Toch kon TPO/VOV in de 13 minuut op 1-1 komen, eigenlijk een beetje uit het niets. Gelukkig gaf deze tegengoal het sein om er nog een extra schepje bovenop te doen. Vijf minuten voor rust werd de inzet beloond door een knappe goal van Thijme, die de bal vanuit een haast onmogelijke hoek in het doel wist te schoppen met zijn befaamde linkerbeen.

Na de rust was het opnieuw De Fendert die meteen goed startte. Dit resulteerde gelijk in twee goede kansen voor Wouter en Robyn. In de 3e minuut kwam E2 op een gelukkige manier op 1-3 voorsprong door een eigen doelpunt. Niet veel later werd het zelfs 1-4 door een prachtige solo actie van achteruit door Jord. Ook TPO/VOV gaf echter niet op, twee minuten later was het alweer 2-4, waarmee de spanning terugkwam in de wedstrijd. Beide ploegen kregen goede kansen om te scoren, maar het was Wouter die aan alle spanning een einde maakte door na goed afjagen van Niels de 2-5 binnen te tikken.

Wat een stelletje klasbakken zijn het toch, die jongens en meiden van E2: op een belangrijk moment winnen van de koploper is niet niks. Door deze winst kan De Fendert volgende week kampioen worden op eigen veld tegen SC Gastel E3. Deze Halderbergse tegenstander staat nu tweede en is bij winst op ons kampioen. De tegenstander van vandaag kan bij gelijkspel volgende week ook nog kampioen worden. Kortom: de spanning stijgt tot het hoogste niveau.

We gaan er volgende week alles aan doen om er een overgetelijke dag van te maken. Met hulp van onze trouwe supporters hebben we er alle vertrouwen in. Het zou een mooie beloning zijn voor de kanjers van E2. Tot volgende week om 8:45 uur op Sportpark De Fendert!