16-11-2015: De Fendert 1 - Duiveland 1

De Fendert 1 - Duiveland 1
Zaterdag stond De Fendert voor de zware opdracht om de nr. 2 van het klassement Duiveland onder leiding van Erwin v/d Woerdt punten te ontfutselen. Justin was gekoppeld aan de spelverdeler en aanvoerder Ronald Zwager. De Fendert kwam goed uit de startblokken en na 10 minuten kopte Mitchel een voorzet van Koen net naast de paal. Even later een schot van Nick welke net voorlangs ging. Meteen daarop een aanval van Duiveland waarbij het schot in de handen van Ronald belandde.

In de eerste helft kwam De Fendert nog 2 keer voor de keeper maar ging de bal er helaas niet in. Aan de andere kant was er een snoeihard schot van Duiveland op de paal. Er werd gerust met een brilstand. Tien minuten na rust was er een splijtende pass van Mitchel op Nick die de 1-0 aantekende. Even later was er een corner van de Fendert waarbij in de omschakeling Duiveland er zeer snel uit kwam en de linksbuiten rechts in de onderhoek knalde en de 1-1 was een feit. Helaas konden we dus niet te lang van de voorsprong genieten. Even later kreeg Duiveland wederom een goede kans maar deze bal werd net links naast de paal gewerkt. In de 70e minuut was er wederom een pass van de sterk acterende Nick op de snelle Robert en de Fendert mocht weer juichen: 2-1 was een feit. Duiveland begon natuurlijk druk te zetten en kreeg een vrije trap rechts in het zestienmeter gebied vanwege te lang vasthouden van de bal door keeper Ronald. Deze buitenkans werd voorlangs geschoten door Ronald Zwager. In de 80e minuut kreeg Duiveland op links een vrije trap van circa 20 meter. Deze bal werd in eerste instantie wel tegengehouden door Ronald maar werd toch losgelaten waarbij een aanvaller van Duiveland de 2 -2 aantekende. Daarna was er nog een schot van Ron welke via de onderkant van de lat het veld terug in kaatste. De laatste minuten was het nog ongemeen spannend en zou degene die scoorde de pot uithalen. Uiteindelijk trok de scheidsrechter niet veel tijd bij en eindigde de wedstrijd in een remise. Vooraf had De Fendert hiervoor getekend maar nu was er toch een lichte teleurstelling daar we een voorsprong nog laat uit handen gaven en de gehele wedstrijd bezien toch de meeste kansen hadden gehad.