16-11-2017: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Bart Vermeulen!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Bart Vermeulen!

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de temperatuur voelt waterkoud aan, wanneer onze Vliegende Reporter zich een weg baant naar Sportpark De Fendert. Immers er is een pupil van de week gecontracteerd voor de wedstrijd die ons eerste elftal aanstaande zaterdag tegen Rillandia speelt. De jongens van JO11-1 zetten zich warm, onder de goedkeurende blikken van trainers Jelle, Robert en Siem (alfabetische volgorde..). Wanneer onze Vliegende Reporter het clubje spelende jongens nadert, heeft Bart Vermeulen prima door wat er gaat gebeuren. Hij heeft zich immers aangemeld voor Pupil van de Week en hij beseft dat hij voor het eerst in zijn leven een diepte-interview zal ondergaan.

Bart speelt dus in de Fendert JO11-1 en daar is hij …..jawel, keeper oftewel doelman! De voorkeur van Bart gaat hier ook naar uit. “Ik vind keepen gewoon leuk, dus ik wilde het heel graag gaan doen.”  Wanneer onze Reporter vraagt: “Waarom?”, antwoordt Bart: “Omdat de keeper de enige van het team is die de bal met zijn handen mag aanraken!” De favoriete speler van Bart is Onana: “Hij is goed en talentvol” van Ajax en met Ajax is ook Bart’s favoriete club genoemd. Onze Reporter weet dat de voorkeur van papa Rob meer bij Feijenoord ligt. Op de vraag waarom Bart dan toch voor Ajax heeft gekozen antwoordt onze jonge doelman: “Toen ik me ging interesseren voor voetbal en het bij ging houden werd Ajax kampioen, daarom.” Het antwoord van Bart is resoluut en onze Vliegende Reporter denkt dat Bart een jongen is die weet wat hij wil en al duidelijk beschikt over een eigen mening. Het mooiste uit zijn nog prille carrière, is het feit dat hij vorig seizoen in de E2 heel veel heeft geleerd van zijn toenmalige trainers Jelle, Mart en Kevin.

Bart, van 9 juni 2007, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit is zijn 4e seizoen als keeper. Bart zit op de Kennedyschool in groep 7 bij juffen Sandra en Ineke. Zijn favoriete vak op school is “Leskracht”. Onze Reporter die ook wel wat zicht heeft op onderwijsgebied fronst verbaasd met zijn wenkbrauwen, waarop Bart antwoordt: “Biologie, Aardrijkskunde en Geschiedenis.” Wanneer onze vliegende Reporter Bart vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Friet!”.  “Maar dan wel met satésaus en mayonaise erbij!” Bart heeft de wens om later profvoetballer te worden en als dat niet lukt (waar we niet van uitgaan) is cameraman een andere goede optie. Bart kijkt graag naar Fox Sport en speelt veelvuldig FIFA spelletjes.

Bart heeft al vaak wedstrijden van het eerste bekeken: “Vooral als mijn vriendjes pupil van de week waren.” Op de vraag wat hij ervan vond antwoordt onze jonge held: “Het is toch wel anders wanneer ik naar Ajax kijk, zaterdag zal ik 2 wedstrijden zien. Eerst de Fendert – Rillandia en ’s avonds ga ik naar NAC – Ajax, ik zal eens goed kijken of ik verschillen zie.”

Wij wensen Bart veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!