17-04-2016: De Fendert C1 - Kapelle C1

De Fendert C1 - Kapelle C1

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen v.v. Kapelle voor de jongens van het C1 van v.v. de Fendert op het programma. De uitwedstrijd was een zware strijd, waar de rood-witten uit de Fendert moesten buigen voor Kapelle. Met een 3-1 nederlaag werden we terug naar de Fendert gestuurd. Dus we hadden iets recht te zetten. Gezien de vorige wedstrijd tegen koploper Klundert moest dat er ook zeker in zitten. We begonnen de wedstrijd dan ook voortvarend en dat resulteerde in kansen.

Zo werd de bal op Floris ingespeeld en ging over links goed door. Hij zag onze spits vrij staan en Deion twijfelde niet en schoot de bal keurig binnen: 1-0. Een tegenslag voor Kapelle die hier niet op gerekend had. Zij waren even de weg kwijt door deze vroege treffer van onze boys. Dan is het woord ‘doordrukken’ het advies naar de jongens toe en dat gebeurde ook. Met schitterende combinaties werd Kapelle van het veld gestuurd en waren het pad helemaal bijster. De ene na de andere aanval was een kans, maar wij gingen daar slecht mee om. Toch was het weer Deion die met een schitterende actie de 2-0 aantekende. Dit was ook de ruststand. Met de nodige wissels begonnen we aan de tweede helft. Onze aanvoeder zei: “Als ze maar niet snel scoren anders wordt het nog een wedstrijd”. Hij maakte zelf een einde aan die illusie door een schitterend doelpunt te maken: 3-0 (mooi gedaan Colin). Een kilometervreter en het juiste inzicht, dat heeft deze jongen. Hij verzet bergen met werk elke week, dus de goal is van harte gegund. Maar daar bleef het niet bij. Onze rode trein wilde ‘bloed’ zien en bleef doorgaan met druk zetten. Kapelle, wat zich al 60 minuten tot verdedigen had beperkt, kon hiertegen niet veel meer uitrichten. Toch wisten de rood-witten nog één keer het doel te bereiken. Het was voorstopper Kenzo die goed doorging en op doel schoot. De keeper was echter niet zeker en liet de bal los waar Kenzo van profiteerde en de bal netjes achter de keeper schoot: 4-0. Hierna nog wat kansen gekregen. Onder andere Lars die twee maal een mooie kans kreeg maar het doel net miste.

Vandaag hebben we een sterk C1 gezien, die door mooie combinaties schitterende goals hebben gemaakt. En als je dan de woorden van een coach van Kapelle hoort: “ Waarom staan jullie derde?”.  Ja dat vragen wij ons ook af met zo’n groep jongens. De punten zijn binnen waardoor we op de derde plaats blijven staan. Na afloop hebben we de jongens getrakteerd op de zelf gebakken taartjes en muffins van de meiden van het B1. En met 20 cup cakes en drie bussen slagroom gingen we naar ons kleedlokaal om de jongens te verrassen. Op dat moment moet je het spul wegzetten en maken dat je weg komt als leiders zijnde. Na de nodige instructies naar de jongens konden ze los gaan en na afloop de boel keurig opruimen wat ook is gebeurd. Keurig jongens en zo hoort het ook.

Volgende week gaan we uit naar Sprundel en hopen de punten dan weer mee te nemen naar de Fendert om zo onze derde plaats veilig te stellen.