17-05-2020: Update trainen jeugd en senioren i.v.m. COVID 19 (Corona virus)

De gemeentes zijn door het kabinet verantwoordelijk gesteld voor het opstarten van het sporten door de jeugd. Zij bepalen dus onder welke voorwaarden en welke delen van hun accommodaties gebruikt kunnen worden. Deze voorwaarden (protocollen) hebben wij ontvangen van gemeente Moerdijk, en zijn bijgewerkt per 14-05-2020 en zijn hier (hyperlink naar bestand in bijlage) in te zien.

Wij vragen iedereen goed kennis te nemen van deze protocollen. Zowel de spelers, als trainers / begeleiders. Het is essentieel om de regels in de protocollen op te volgen, en vragen hier ook iedereens medewerking:

Specifieke regels met oog op het trainen / sporten bij v.v. de Fendert:

·         Jeugd t/m 12 jaar sporten onder begeleiding.

·         Jeugd 13 t/m 18 jaar sporten onder begeleiding en bewaren 1,5 meter afstand.

·         Vanaf 19 jaar kunnen sporten zonder begeleiding en bewaren 1,5 meter afstand.

·         Spelers die zich niet houden aan de regels, zijn niet welkom.

·         Kleedkamers en kantines blijven gesloten, zorg dat je in je outfit naar de voetbal komt eventueel schoenen wissel kan langs de lijn.

·         Toeschouwers langs de lijn zijn niet welkom

·         Kinderen afzetten bij de poort, als kinderen zelf naar de voetbal kunnen heeft dit de voorkeur.

·         Max. 5 minuten voor tijd aanwezig niet eerder .

·         Maximaal 1 persoon in het ballenhok.

Veld 1, 4 en 6 zijn door de gemeente vrijgegeven voor de trainingen. Alle overige velden zijn niet beschikbaar vanwege het reeds uitgevoerde onderhoud.

Het training schema ziet er als volgt uit (er zijn nog vrije plaatsen beschikbaar !).

De gemeente heeft aangegeven dat er bij de vereniging twee corona coördinatoren aangewezen moeten worden, waarbij leden van v.v. de Fendert terecht kunnen met vragen, onduidelijkheden of adviezen rondom toepassen van COVID 19 (corona) voorwaarden en maatregelen. Voor v.v. de Fendert zijn dat Erik Machielse en Joost Frijters. Vragen kunt u aan beide stellen via jeugdbestuur@vvdefendert.nl.

Informatie voor trainers / begeleiders:

·         Trainers / begeleiders / spelers houden zich aan de regels zoals vastgelegd in de protocollen.

·         Spelers die zich niet houden aan de regels, zijn niet welkom. Deze actie ligt bij de trainer / begeleider.

Trainer / begeleider draagt herkenbare kleding. Er zijn hesjes beschikbaar met opschrift “trainer” deze hangen in ballenhok gang 2. Na gebruik netjes terughangen.
Tijdens open zijn van het sportpark is er een aanspreekpunt aanwezig, die op de hoogte is van de regels. Voor de  jeugdteams t/m JO19 zijn dit vast aangestelde aanspreekpunten volgens schema. Voor seniorenteams zijn dit de trainers / begeleiders ! *. Er zijn hesjes beschikbaar met opschrift “begeleider” , deze hangen in ballenhok gang 2. Na gebruik netjes terughangen.

·         Het is de bedoeling dat iedereen direct na de training het sportpark verlaat. Het verzoek is aan de trainer / begeleider om er dan ook voor zorg te dragen dat jouw team zo spoedig mogelijk het sportpark verlaat.

·         De startende teams zorgen dat beide poorten van het sportpark worden geopend.

·         De startende jeugdteams zorgen dat de deur van kleedgang 2 en het ballenhok binnen / buiten geopend worden. Er mogen geen kinderen in het ballenhok. En er mag slechts 1 volwassenen per keer in het ballenhok. Verder is in kleedgang ook de toiletgroep beschikbaar (er ligt een EHBO koffer in het ballenhok voor noodgevallen).

·         De senioren teams kunnen gebruikmaken van ballenhok en toilet in kleedgang 1. Overige ruimtes zijn niet toegankelijk.

·         De jeugdteams, die als laatste op het sportpark trainen, sluiten de deur van kleedgang 2, en van het ballenhok binnen en het ballenhok buiten.

·         Het seniorenteam, die als laatste op het sportpark traint, sluit de deur van kleedgang 1 en van het ballenhok binnen.

·         Het team wat als laatste op het sportpark traint, sluiten beide poorten.

·         Seniorenteams trainen alleen op veld 4.

·         Jeugdteams trainen alleen op velden 1 en 6.

·         16 mtr. doelgebieden mogen niet gebruikt worden (deze zijn afgezet).

·         Alle type verplaatsbare doelen mogen worden gebruikt en worden na gebruik door het team buiten de afrastering geplaatst.

·         Trainen zonder toestemming HB / JB bestuur wordt niet toegestaan. Trainen volgens overeengekomen dagen / tijdstip.

Instructies voor de aanspreekpunten *:

Probeer bij vragen van spelers, ouders, trainers, begeeiders te verwijzen naar het beschikbare corona protocol, deze informatie is hier (hyperlink naar bestand in bijlage) beschikbaar.
Trainingstijden en namen van aanwezige aanspreekpunten moeten wij doorgeven aan de gemeente Moerdijk.
Er bestaat kans op handhaving door gemeente Moerdijk. Op basis van de noodverordening mag de gemeente ook handhavend optreden, m.a.w. boetes opleggen bij na niet nakomen van het corona protocol. V.v. de Fendert wordt hiervoor aansprakelijk gesteld.
Als handhaving is langs geweest, is het handig om de corona coördinatoren hiervan op de hoogte te brengen.

Protocol Verantwoord sporten Gemeente Moerdijk