17-10-2015: De Fendert E2 - Virtus E3

De Fendert E2 - Virtus E3
Zaterdag stond De Fendert E2 - Virtus E3 op het programma, een mooie affiche: de heenwedstrijd werd eerder dit seizoen met 3-1 verloren en de ploeg uit Zevenbergen mocht zich voor aanvang van deze wedstrijd mede koploper noemen met 12 punten uit 5 wedstrijden. De supporters waren vandaag weer vroeg uit de veren gekomen, en niet geheel onterecht: E2 speelt immers attractief en aanvallend voetbal.

In de eerste helft wist Virtus op 0-1 voorsprong te komen uit een hoekschop. De Fendert was echter zeker niet minder dan Virtus. Voor beide ploegen waren er mooie kansen, en gelukkig wist Mareno met een mooi schot De Fendert op gelijke hoogte te schieten: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Zoals vaker dit seizoen was de rust een mooi moment om de "neuzen dezelfde kant op te krijgen". Gelukkig zagen de jongens en dame zelf ook in dat we misschien wel sterker waren dan de koploper en dat we in een overwinning moesten gaan geloven door alles te geven de tweede helft.

De Fendert ging vol zelfvertrouwen van start in de tweede helft en alle remmen gingen los. Via een corner van Thijme wist Mareno zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren, een prima goal en belangrijke treffer. De wedstrijd golfden op en neer, beide ploegen kregen mooie kansen om doelpunten te scoren en keeper Davey en de doelman van Virtus waren echte helden. Toch kon De Fendert via een ongelukkig moment, een van richting veranderd schot, niet voorkomen dat de gelijkmaker gescoord werd door Virtus: 2-2. Eigenlijk kon de wedstrijd alle kanten op. Maar het geloof was er, en als je ergens in gelooft, dan dwing je ook geluk af: Loïs en Jord waren weer ijzersterk in de verdediging; wat een toppers! Op het middenveld zorgden Niels, Wouter en Mareno voor veel strijd en werd en zowel aanvallend als verdedigend goed gevoetbald. De uitstekende inzet werd uiteindelijk ook nog beloond: Wouter wist 10 minuten voor tijd Thijme weg te sturen met een mooie pass. Hoewel aanvaller Thijme ver uit moest wijken naar de buitenkant, wist hij met een haast onmogelijk schot over de keeper een prachtig doelpunt te scoren: 3-2! De Fendert wist hierna knap stand te houden en de overwinning over de streep te trekken: wat een kanjers!

We mogen terecht even genieten van deze winst, maar niet te lang, want volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Klundert E3 op het programma.