18-10-2015: DFS 2 - De Fendert 2

DFS 2 - De Fendert 2
De reserves staan weer met beide benen op de grond na een terechte nederlaag tegen DFS uit Burgh Haamstede. De gastheren waren zich beter bewust van de belangen en haalden verdiend de 3 punten binnen. Met name ons middenveld kwam vandaag tekort, maar ook voorin konden we geen potten breken. Een slappe eerste helft werd afgestraft met 2 goals en daarna herpakte De Fendert zich na rust met een snelle aansluitingstreffer maar de 3-1 uit een counter van de oranjehemden was de nekslag.

Uiteindelijk werd het 5-2 voor DFS dat met dit elftal veel te laag staat.

Na 2 wedstrijden met mager voetbal en de volle buit, was het misschien onderschatting van de tegenstander of overschatting van de eigen kwaliteiten. Feit was dat we niet goed begonnen aan de match en eigenlijk de hele eerste helft ook niet in ons spel kwamen. DFS verdiend de credits en was de baas op het middenveld. Ook de coach moet wellicht kritisch kijken naar z’n eigen inbreng, want de risico’s om het eigen middenveld drastisch te wijzigen zijn onderschat. Zowel Henri als Tinus hadden op de bank moeten plaats nemen en dat duo speelde de laatste tijd als een stevig tandem centraal op het middenveld. Ook in de voorhoede ontbeerden we gevaar, zodat we nauwelijks in de buurt kwamen van het vijandelijke doel. Een schot van Erwin en een poging van Janko waren de enige wapenfeiten van het tweede. DFS kreeg ook niet heel veel uitgespeelde kansen, maar was wel scherp bij de eerste de beste aanval. Na de 1-0 kregen we iets meer grip maar zonder zelf gevaarlijk te worden. Vlak voor de thee viel ook de 2-0 en wisten we dat het een lastige opgave zou worden om vandaag 3 punten mee naar huis te nemen. Er zou wel uit en ander vaatje getapt moeten worden, al leek het of bij veel spelers de avond ervoor al flink uit een vaatje was getapt.

Tweede helft werd goed begonnen en uit een mooie aanval kon Janko breed leggen op Sven. Die aarzelde niet en rondde bekwaam af. Even rook De Fendert zijn kansen en leek DFS de weg kwijt. Tinus kon tot 2 keer toe net niet met zijn – vorige week nog trefzekere – chocoladebeen afronden, en de derde poging werd zelfs de inleiding tot de 3-1. Omdat ook de 4-1 vrij snel achter Martijn lag, was de wedstrijd gedaan. Janko kon nog voor 4-2 zorgen, maar echt spannend werd het niet. In de laatste minuten mocht DFS nog uitlopen naar 5-2 voor de statistieken. De Fendert moet gewoon erkennen dat vandaag DFS beter was. Ook als er hulp was van het afgelastte eerste elftal van DFS, moet toch de hand in eigen boezem gestoken worden. Zwak beginnen is moeilijk te herstellen. Aan de andere kant blijft het lastig om als elftal ingespeeld te raken bij steeds weer wisselende samenstelling. Iets dat ook gewoon bij een tweede elftal hoort. In dat opzicht moeten we constateren dat we leuk meedoen in deze competitie en van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken. Volgende week weer even wat anders; het altijd leuke bekertoernooi. Op naar VVC!!

Ben & Ruud